Congresul Deputaților a validat, fără voturi împotrivă , Decretul-lege regal 3/2022, privind măsurile de îmbunătățire a durabilității transportului rutier de mărfuri și a funcționării lanțului logistic, care include procedura excepțională de revizuire a prețurilor în contractele publice de lucrări.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a apărat astăzi în Congresul Deputaților poziția Guvernului pachet de măsuri pentru consolidarea unui sector cheie pentru economie precum transportul și care va contribui la îmbunătățirea condițiilor de muncă ale șoferilor profesioniști.

Acest lucru a fost exprimat de către șeful Mitma în Plenul Camerei Inferioare pentru validarea Decretului Regal-Lege 3/2014, din 1 martie, de măsuri pentru a îmbunătăți sustenabilitatea a transportului rutier de mărfuri și a funcționării lanțului logistic și a măsurilor excepționale în materie de revizuire a prețurilor în contractele publice de lucrări, după aprobarea acesteia de către Consiliul de Miniștri din 1 martie.

Decretul-lege regal, care a fost validat fără voturi împotrivă și a cărui procesare ca proiect de lege a fost respinsă de plenul Camerei, transpune și Directiva (UE) 2020/1057, de la 15 iulie 2020, care stabilește norme specifice cu privire la directivă 96/67/CE și Directiva 96 /33/UE pentru deplasarea conducătorilor auto din sectorul transportului rutier.

Munca intensivă și dialog În discursul ei, persoana responsabilul lui Mitma a subliniat că Textul decretului-lege regal este rezultatul muncii intense și al dialogului cu diferiții actori până la atingerea consensului. De altfel, Raquel Sánchez a subliniat că munca continuă, comunicarea cu agenții sectorului și angajamentul de a respecta legislația europeană este ceea ce a permis progrese în modernizarea reglementărilor acestui sector care are nevoie de piloni robusti care să îi permită să fie durabil. , echitabil și eficient.

În acest context, ministrul a subliniat că acest Regal decret-lege concretizează acordul la care sa ajuns în trecut 17 în decembrie cu Direcția Mărfuri a Comitetului Național pentru Transport Rutier pentru a răspunde la pretențiile sectorului.

Acordul include un total de 20 atât a măsurilor de reglementare, care sunt cele ale prezentului decret-lege regal, cât și a măsurilor nereglementare. Obiectivul său este de a reechilibra asimetriile existente între actorii din sectorul transportului rutier de marfă, de a îmbunătăți poziția și competitivitatea acestui sector și de a garanta condiții adecvate de muncă și protecție socială pentru șoferi.

Decretul-lege regal include interzicerea, în general, a participării conducătorului auto la operațiunile de încărcare și descărcare a mărfurilor și suporturilor, concomitent cu respectarea timpilor de conducere și odihnă. se intareste, in conformitate cu prevederile pachetului de mobilitate al Uniunii Europene.

In plus, stabileste includerea obligatorie in contracte a revizuirii pretului de transport datorita variatiei pretului combustibilului din momentul contractarii si pana la efectuarea efectiva a transportului. Sunt incluse și o altă serie de măsuri legate de îmbunătățirea eficienței sectorului și a durabilității sale de mediu.

Plan de răspuns la impactul Războiul în UcrainaDe asemenea, în discursul său, ministrul a subliniat că sectorul transporturilor este foarte afectat de scenariul actual de incertitudine derivată de la invazia rusă a Ucrainei și, mai precis, de la creșterea prețurilor la carburanți.

În acest context, el a amintit că ieri, miercuri, s-a întâlnit din nou cu Departamentul Mărfuri al Comitetului Național, ședință în cadrul căreia s-a accelerat implementarea măsurilor nelegislative ale acordului de din decembrie până la 2021.

După cum sa spus, Ministerul împărtășește cu sectorul ideea că o situație în care transportatorii sunt obligați să lucreze sub costurile lor nu este sustenabilă, p Prin urmare, aplicarea în sectorul transportului de marfă a principiilor cuprinse în Legea Lanțului Alimentar va fi accelerată.

În plus, a reiterat că Angajamentul este de a publica săptămânal, în loc de lunar, raportul Mitma care include variația prețului motorinei și este folosit ca referință pentru indicele de variație a prețului mediu al motorinei care urmează să fie utilizat în formula de revizuire a prețului.

Toate acestea, după cum a subliniat el, se vor face fără a aduce atingere includerii lor în Planul național de răspuns la impactul războiului anunțat de către Președintele Guvernului, Pedro Sánchez, măsuri specifice de reducere a prețurilor la carburanți, precum și toate cele care pot fi convenite în cadrul procesului de participare care se va deschide cu Comitetul.

. În acest sens, ministrul a declarat că Ministerul va continua contactele cu Comitetul Național pentru Transport Rutier (CNTC), care este interlocutorul în sector, să analizeze noile măsuri care ar putea fi incluse în Planul național de răspuns.

Ministrul, care a subliniat în care Comitetul Național s-a opus ultimelor mobilizări din sector, și-a arătat respectul față de transportatorii care decid să se oprească, deși a subliniat că este necesară și respectarea și protejarea celor care decid să lucreze și asigurarea asigurării servicii esențiale .

Verificarea prețurilor Al doilea set de măsuri din Decretul-lege regal se referă la reglementarea procedurii excepționale de revizuire a prețurilor în contractele publice de lucrări. Ministrul a explicat că creșterea 2021 a avut efecte nedorite asupra derulării contractelor de lucrări publice în curs și, în acest scenariu, a subliniat a constatat că în ultimul trimestru al anului trecut Guvernul a început să lucreze în coordonare la elaborarea unei proceduri de revizuire extraordinară a prețurilor.

După cum ați specificat, am căutat încă de la început să facem din aceasta o procedură simplă și agilă. Materialele care dau naștere a putea aplica acest procedeu excepțional sunt în sfârșit patru: oțel, materiale bituminoase, aluminiu și cupru. Selectia lor se datoreaza faptului ca sunt materialele care au avut cea mai mare crestere de pret in 2021, mai mare decat un 67%.

Referitor la procedura, se articulează unul similar cu revizuirea obișnuită a prețurilor. Singura condiție care i se impune antreprenorului este ca, înainte de a solicita această revizuire excepțională de preț, să renunțe la orice acțiune în justiție pe care a desfășurat-o în acel contract ca urmare a creșterii costurilor materiale.

Ministrul a asigurat că, grație acestei măsuri, vor fi salvate un număr semnificativ de contracte care, dacă sunt suspendate sau anulate, ar prejudicia în mod semnificativ interesul public care stă la baza oricărui contract public de lucrări. .

De asemenea, a apreciat rezoluția semnată la finele anului trecut de secretarul de stat al ministerului de recuperare în caietul de sarcini al contracte de lucrari noi care se licita in acest an si urmand formula obisnuita de revizuire a pretului, ramanand fara efect rezolutia anului 2013 pe data de inadmisibilitatea acestora.

În orice caz, Raquel Sánchez a subliniat utilitatea ambelor tipuri de măsuri, atât cele legate de legat de transport, ca și de contractele de lucrări publice și a subliniat că a fost aprobat cu situația din Ucraina.

Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez apără măsurile Guvernului pentru a consolida și îmbunătăți sectorul transporturilor