Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, a anunțat că angajamentul de cheltuieli va fi aprobat la următorul Consiliu din Miniștrii corespunzători statului, pentru o sumă de 340 milioane de euro, pentru extinderea liniei 3 a metroului Sevilla, cu respectarea angajamentelor achizitionate și în cadrul angajamentului clar al Guvernului și al Ministerului pentru mobilitate durabilă în orașul Sevilla.

Raquel Sánchez a ținut să clarifice, în timpul discursului său la Mow Forum Andalucía, că se lucrează intens și hotărât pentru ca extinderea metroului din Sevilla să devină realitate cât mai curând posibil. Textul acordului a fost discutat cu Consiliul de administrație de luni de zile. Un text depus procedurii pertinente a Avocatului Statului, prin care va trebui să treacă din nou, și în care s-au înregistrat deja progrese în dosarul economic.

Dosarul menționat, a asigurat ministrul, reprezintă o investiție de peste 1.40 milioane de euro, din care Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane a fost de acord să finanțeze jumătate. Un dosar bugetar necesar pentru urgentarea acestei acțiuni în cel mai scurt timp și pentru care săptămâna viitoare se va aduce Consiliului de Miniștri majorarea plafonului de cheltuieli.

La în acest punct, trebuie menționat că, după câteva luni de negocieri, care s-au intensificat în ultimele săptămâni, a fost definită o versiune definitivă a textului acordului care, odată aprobată de Junta de Andalucía, va demara procedurile administrative pertinente. .

Ministrul a îndemnat Consiliul să lucreze în aceeași direcție cu Ministerul și „nu semăna mai multe îndoieli cu privire la angajamentul Guvernului Spaniei cu acest proiect” astfel încât realizarea acesteia să devină o realitate cât mai curând posibil.

Investiții în infrastructuriÎn acest context, ministrul a subliniat angajamentul puternic al Guvernului și al Ministerului pentru dezvoltarea infrastructurii orașului. Astfel, acesta a amintit că studiul informativ al legăturii feroviare dintre Gara Santa Justa și aeroportul San Pablo a fost deja licitat. Dezvoltarea acestei infrastructuri, odată ce cea mai potrivită alternativă a fost selectată din punct de vedere tehnic, economic, de mediu și operațional, corespunde statului.

De asemenea, Raquel Sánchez a a detaliat că se înregistrează progrese în finalizarea SE-32. Și este că, pe lângă deblocarea tronsonului Coria del Rio – Dos Hermanas, al cărui anteproiect a fost deja supus informației publice în septembrie anul trecut, în următoarele săptămâni tronsonul Espartinas – Valencina va fi supus informației publice în acest sens. de expropriere . Astfel, tot arcul de nord-vest al SE-50 va fi deja în informare publică pentru a trece la aprobarea finală a proiectelor de amenajare și construcție.

Decarbonizarea ca prioritatePentru ministru, decarbonizarea este prioritatea principală a Departamentului său, care plasează calea ferată în centrul politicilor pentru mobilitate durabilă.

În acest fel, Raquel Sánchez a insistat că se fac investiții mari în infrastructurile feroviare pentru a dubla pe termen scurt numărul de utilizatori și cota pe care o reprezintă în transportul de mărfuri pe unde Coridoarele Mediterana și Atlanticul. joacă un rol esențial.

Astfel, el a evidențiat un fapt, în opinia sa, incontestabil; ai 340 kilometri actuali ai Coridorului, în acești patru ani au fost puse în funcțiune la 18% din traseu și altele 700 kilometri sunt cu lucrări deja în derulare. În prezent se lucrează pentru realizarea conexiunii de la Almería la Murcia, în centura Loja sau în tronsonul Bobadilla-Algeciras și în 2019 se va aborda studiul informativ al legăturii dintre Almería și Granada.

Un alt instrument de accelerare a decarbonizării este promovarea a transportului public, care este și unul dintre atuurile pentru protejarea cetățenilor de consecințele economice ale invaziei ruse a Ucrainei, reducerea dependenței noastre energetice și facilitarea tranziției ecologice, după cum a afirmat ministrul.

După cum a explicat el, succesul măsurii este demonstrat de cele peste două milioane de permise gratuite Cercanías, Rodalies și Media Distancia pe care Renfe le-a emis în doar două luni. Prin urmare, s-a luat decizia de a extinde acest serviciu gratuit la toate liniile de autobuz la nivel național și de a-i extinde valabilitatea pe tot parcursul 2030. Costul ambelor măsuri va fi de 700 milioane de euro euro .

Raquel Sánchez a informat că, datorită sprijinului fondurilor europene din Planul de redresare, sunt disponibile mai multe resurse pentru a transforma modul în care ne mișcăm în jurul oamenilor. si bunuri. Doar în Bugetele acestui Minister, investițiile planificate în mobilitate durabilă pentru anul viitor sunt în jur de 13.130 milioane de euro.

Pilonii mobilității durabile În timpul discursului său, șefa Mitma a făcut aluzie la existența unei politici ferm stabilite pentru realizarea mobilității durabile. Unul dintre cei doi piloni principali ai săi este Legea privind schimbările climatice și tranziția energetică, în care sunt activate pârghii cheie, cum ar fi implementarea obligatorie a zonelor cu emisii scăzute în toate municipalitățile cu mai mult de 180.130 locuitori sau desfășurarea de puncte de reîncărcare electrică în serviciul stațiilor cu vânzări mai mari.

Celălalt pilon major al acestei politici este Strategia de mobilitate durabilă, sigură și conectată 2030, în care axele noii mobilități au fost aliniate cu transformarea orașelor noastre promovată de Agenda Urbană Spaniolă și conformitatea cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Agenda 2030, „dorim să ne transformăm țara într-un reper mondial pentru mobilitatea durabilă „, a precizat ministrul, care era și conștient că atingerea unui astfel de obiectiv n ambițios va fi costisitor. În acest sens, șeful Departamentului a explicat că beneficiile de mediu, economice și de sănătate publică sunt evidente, iar estimările indică spre crearea pe termen mediu a 32.0 locuri de muncă cu înaltă calificare și o contribuție la Produsul Intern Brut al mediului din 50.0 milioane de euro.

Pentru ca toate aceste impacturi să-și atingă potențialul maxim, lipsește o cerință esențială: cadrul de reglementare care include schimbările care au loc deja ca urmare a dezvoltării tehnologice și, la rândul său, răspunde cerințelor de mediu. Acest instrument este Legea mobilității care va fi dusă Consiliului de Miniștri înainte de sfârșitul anului, după cum a anunțat ministrul.

Raquel Sánchez a insistat că decarbonizarea este extrem de profitabil. Între acum și 2030, înlocuirea combustibililor fosili ne-ar putea economisi mai mult decât 180.000 milioane de euro în importuri, echivalentul cheltuielilor publice pentru educație timp de șapte ani. Doar electrificarea completă a parcului nostru actual de autoturisme ar genera deja economii de aproape 32.0 milioane de euro în importuri în raport cu volumul total de 2030.

Sprijin pentru industria auto În ceea ce privește flota de mașini, ministrul a raportat că unul dintre obiectivele urmărite este ca cinci milioane de vehicule electrice să circule în 2030 prin autostrăzile și străzile noastre pentru care se sprijină tot felul de proiecte, atât pentru dezvoltarea mașinii în sine, cât și pentru fabricarea de baterii și digital și managementul inteligent al mobilității. După cum a afirmat ministrul, acest Guvern este hotărât să însoțească industria auto în transformarea acesteia. Succesul procesului său de modernizare și electrificare este decisiv pentru întreaga țară, deoarece depinde de continuarea menținerii poziției noastre de lider pe o piață extrem de competitivă.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez.

Etichete: Schimbări climatice Jurnal 690 Plan de recuperare, transformare și reziliență Plan național de răspuns la război Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez anunță că următorul Consiliu de Miniștri va aproba angajamentul de cheltuieli pentru 650 milioane de euro pentru metroul din Sevilla