Pentru proprietarul Mitma, deschiderea acestui birou Google din Barcelona este o veste grozavă, deoarece arată încrederea acestui companie în posibilitățile acestui teren și arată că Catalonia și, în special, Barcelona, ​​​​au fost istoric poli ai inovației și vor continua să fie așa în sectoare la fel de înfloritoare precum inginerie, inteligență artificială, robotică și tehnologia în general În plus, ministrul Sánchez a subliniat că aceasta este o veste grozavă, deoarece confirmă o nouă etapă, un nou climat de conviețuire, care atrage investiții și companii și nu alungă. O etapă care, pentru șeful Departamentului, trebuie să plaseze Catalonia în fruntea creșterii economice și a justiției sociale.Spania în fruntea ecologică și Transformarea digitală Ministrul Sánchez, în discursul său, a evidențiat ambiția Guvernului Spaniei de a fi în fruntea celor două mari procese care sunt deja în desfășurare : tranziția ecologică, adică decarbonizarea țesutului nostru productiv ca răspuns la schimbările climatice; și transformarea digitală.

În acest sens, s-a evidențiat că astăzi Spania este bine poziționată față de țările învecinate când vine vorba de a profita de avantajele pe care le oferă digitalul transformarea ne oferă și că, în ciuda acestui fapt, trebuie să îmbunătățim abilitățile digitale ale capitalului nostru uman.

Pentru a face acest lucru, Guvernul a elaborat un Plan național de Competențe digitale care, cu ajutorul Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență, vor face posibilă relansarea investițiilor în infrastructurile digitale și accesul la acestea în sectoare la fel de strategice precum educația, sănătatea sau energia. Astfel, atât pentru acest Plan Național, cât și pentru modernizarea digitală a sistemului educațional sunt planificate investiții în jur de 5.010622. 0 milioane euro, o sumă similară va fi dedicată stimulării IMM-urilor și în jur de 2.0 milioane de euro au fost alocate proiectelor de digitalizare ale Administrației Generale a Statului și Administrațiilor Publice Teritoriale.

În sfârșit, în ceea ce privește Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agenda urbană, Raquel Sánchez a declarat angajamentul fără echivoc față de digitalizare, în special în domenii precum mobilitatea durabilă și autonomă, planificarea urbană și datele deschise. În cazul mobilității, s-a asigurat că reutilizarea informațiilor publice creează valoare, deoarece constituie o bază esențială pentru multe produse informatice digitale, care au ca rezultat o mai mare dezvoltare și locuri de muncă.

Ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez

// Sursa: Guvernul Spaniei – Raquel Sánchez afirmă că Catalonia este din nou forța motrice de transformare de care Spania are nevoie