Serviciul Catalan de Trafic (SCT), în colaborare cu Mossos d’Esquadra, lansează în acest weekend un dispozitiv special de trafic cu ocazia primei faze a Săptămânii Moș Crăciun.

Această operațiune specială, care coincide cu începerea vacanțelor școlare și universitare, este deja în afara restricțiilor de mobilitate post-COVID și cu eliberarea taxelor. Aceasta înseamnă că se așteaptă o cantitate semnificativă de mobilitate de agrement care va merge atât spre destinații montane, în condițiile în care stațiunile de schi catalane plănuiesc să-și mențină deschise facilitatile. aprilie , precum și spre plajă, spre Costa Brava și Costa Daurada.

Directorul Serviciului Catalan de Trafic, Ramon Lamiel, face apel la prudență extremă în trafic și insistă asupra necoborârea în niciun moment a garda în timpul conducerii pentru a evita accidentele. „ Putem trăi un Paște de mare mobilitate , având în vedere, pe de o parte, efectul de decompresie al pandemiei și, pe de altă parte , creșterea mobilității pe care o înregistrăm pe autostrăzi din cauza eliberării taxelor ”, subliniază șeful Trafic. „ Facem apel la prudență și responsabilitatea tuturor ; lucrăm cu toții împreună pentru a realiza o Săptămâna Mare fără decese”, se întreabă Lamiel.

În acest , 30 oameni au murit într-un accident de mașină pe drumurile catalane, când în aceeași perioadă de 2022 au murit 17 și, în cazul 490, 33. Dintre aceste 30 decese, o treime (una 37%) aparțin grupurilor vulnerabile: 5 erau motocicliști, 2 bicicliști și 7 pietoni . În acest sens, SCT reamintește importanța utilizării sistemelor pasive de securitate; să nu manipuleze telefonul mobil sau alte dispozitive electronice pentru a evita distragerea atenției; să respecte limitele de viteză și să nu combine alcoolul sau alte droguri și conducerea. În plus, este necesar să insistăm asupra necesității verificării autovehiculului înainte de a ieși la drum, întrucât cu o bună întreținere se evită incidentele în timpul circulației.

În operațiunea din această primă fază , care începe la 14 azi vineri și se va încheia la mâine sâmbătă, va fi 490. 07 0 vehicule care se vor deplasa din zona metropolitană a Barcelonei. Cel mai aglomerat interval orar va fi vineri, de la 15 a 14 h, i sâmbătă, d ’04 A 10 ore. În ceea ce privește retur , care se va prelungi de la 12 la h duminică duminică 00 aprilie, va mobiliza un total de 245. 0 vehicule . Se așteaptă ca cele mai aglomerate ore să fie 15 a h).

Rutele unde pot fi înregistrate întârzieri în timpul operațiunii de vineri până sâmbătă sunt AP-7, C – 14, C – 15, C – 39, C – 30, N – 490 i ) N – 145, iar, în ceea ce privește întoarcerea duminică, aceleași drumuri și, de asemenea, C – 31, A-2 și C – . În plus, este necesar să se țină cont de tronsoanele afectate de lucrări care pot înregistra o capacitate rutieră redusă sau au benzi mai înguste și unde este necesar să se circule cu prudență.

Având în vedere acest lucru , aceasta prima in acest weekend vor fi adoptate masuri speciale pentru circulatie, ordonarea si reglarea circulatiei (benzi suplimentare si contrar sensului obisnuit, inversarea prioritatilor la sensurile giratorii, benzi de incorporare) pentru a crește capacitatea drumului și a asigura pe cât posibil fluiditatea. Mai exact, următoarele:

ZIA

ORA

VIA

SENTIT

TRAM

TIP DE MĂSURARE

VINERI

8 /

C – 39 cc

Ambele

Barcelona-Ripollet

Autobuz-VAO deschis tuturor

16.

C –

Nord

Berga

Anulare bandă rapidă

SÂMBĂTĂ

9 /

. 21 eu 07. h

C – 22

Ambele

Arties

Parcarea interzisă pe trotuare

10.

C – 55 CC

Nord

Barcelona-Ripollet

Autobuz- VAO deschis tuturor

. 00

C – 11

Nord

Berga

Anularea benzii rapide

DUMINICĂ

/ /

C –

Sud

Cercs-Berga

Anularea benzii rapide

.() C –

Sud

Berga sud-Berga centru

Intersectia Berga sud-Berga centru

10). 000

C –

Sud

Castellgalí-Manresa

Anularea benzii rapide

15 . 00

C –

Sud

Ripoll

Rotonde

.

C – 55 cc

Sud

Ripollet-Barcelona

Autobuz-VAO deschis tuturor

De asemenea, și cu ocazia Mercat del Ram desfășurat la Vic în acest weekend, sâmbătă și duminică vor fi stabilite măsuri la intrările și ieșirile din C – 18 în Vic pentru a minimiza reținerile. În plus, se vor lua măsuri și duminică la C – 58 Can Vinyals) pe cu ocazia „Turului Montserrat cu bicicleta de munte – La Portals”.

Sursa: Ramon Lamiel: „Cerem la maximă prudență în drumul către acest Paște „420183