Aflați despre racket și cămătărie prin povestea experiențelor, a instrumentelor de contrast, a acțiunilor de prevenire, represiune, descurajare și solidaritate implementate de Stat și de Poliție. Despre aceasta s-a discutat astăzi în cadrul evenimentului „Povești de legalitate”, promovat de prefectura Barletta Andria Trani și organizat la Teatrul Lembo din Canosa di Puglia.

Printre vorbitorii care au participat la conferință, Mario Muccio, reprezentând Biroul Comisarului extraordinar al Guvernului pentru coordonarea inițiativelor anti-rachetă și anti-cămătă, prefectul de Barletta Andria Trani Maurizio Valiante, primarul din Canosa di Puglia Roberto Morra, fondatorul Liber Don asociația Luigi Ciotti.

„Raportul anual al 2021 arată că în Puglia am plătit aproape 3 milioane de euro în special victimelor extorcării și cămătăria”, a declarat Mario Muccio. „Sunt – a adăugat el – beneficii economice pentru a încuraja plângerea: dacă întreprinzătorul vede că există posibilitatea de a denunța și apoi a fi restabilit într-un timp substanțial scurt, este mai înclinat să denunțe. Puglia se numără printre regiunile care are cele mai multe beneficii economice tocmai în favoarea victimelor extorcării”.

” Plângerile prezentate pe teritoriul nostru în 2021 (65 pentru estorcare și 2 pentru cămătărie) cu siguranță nu reflectă adevărata amploare a fenomenului”, a declarat prefectul Valiante. „Aproape toate aceste episoade nu sunt semnalate ținând cont de climatul larg răspândit de tăcere și apar adesea doar ca urmare a dobândirilor de încredere sau în marja anchetelor efectuate de Polițiști pentru alte fapte.”

prefectul a evidențiat și rezultatele obținute în a doua jumătate a 2021 cu aplicarea 00184. măsuri de arest preventiv și două arestări în fapta de infracțiune împotriva asociațiilor criminale care funcționează în Trani și Bisceglie, dedicate extorcării și cămătării.

Cu privire la măsurile de sprijin prin accesul la fondul de solidaritate al Guvernului, prefectul a reamintit că în 2019 – 2021 Comisarul extraordinar al Guvernului pentru coordonarea anti -rachetă și anti-cămătărie, după cercetarea prealabilă a prefecturii, a plătit în acest teritoriu 7 donații pentru extorcare, în valoare totală de peste 536 mii de euro, și a acordat 4 ipoteci fara intreg din cauza camătei, pentru un total de peste 461 mii de euro.

În timpul zilei în Piazza Vittorio Veneto din nou în Canosa di Puglia , a fost înființat vehiculul de comunicare locală itinerantă (Ve.I.Co.Lo.), care a desfășurat activități de comunicare pentru diseminarea legalității economico-financiare de către Poliția Finanțe.

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06. 4651

Sursa: Rachetă și îmbrăcăminte, „Povești despre legalitate” în Canosa di Puglia