Liderul sindicatului CCOO, Ignacio Fernandez Toxo, reafirmă criticile sale la adresa reformei pieţei muncii, impusă de Guvernul Zapatero anul acesta. Toxo a declarat astăzi la Cadena SER, că este sceptic cu privire la data la care în Spania se va relua procesul de creare de locuri de muncă. Recent, noul ministru al Muncii, Valeriano Gómez, a precizat că tendinţa de creştere a locurilor de muncă se va simţi la mijlocul anului viitor.

Bine ar fi să fie aşa, dar eu nu cred că se va întâmpla asta. Cred că şomajul va continua să crească în Spania şi în 2011„, a spus secretarul general al CCOO, Ignacio Fernandez Toxo, care crede că Guvernul Spaniei pare blocat în „teza comunicării eficiente” şi trebuie văzut că dincolo de asta există şi o „problemă de politici care trebuie corectate„.
Sindicatele vor avea vineri o reuniune cu Guvernul şi vor discuta despre problema celor peste 4 milioane de şomeri din Spania, dintre care o mare parte o reprezintă tinerii care nu au nici formare profesională şi nici loc de muncă.
Numărul românilor din Spania care primesc ajutoare de şomaj depăşeşte 60 de mii.