Ambasada Romaniei la Madrid a aniversat la 21 ianuarie, 153 de ani de la Unirea Principatelor Romane prin organizarea la sediul misiunii diplomatice a primei etape a concursului de cultura generala „Cunoaste Romania„, se informeaza printr-un comunicat de presa.

Concursul de cultura generala „Cunoaste Romania” se adreseaza copiilor romani din Spania, cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, si a ajuns anul acesta la a doua editie.

La editia din 2012 a concursului „Cunoaste Romania” s-au inscris 135 de copii romani din Spania, grupati in 45 de echipe. Acestia vor concura in cinci etape care se vor desfasura la Madrid si Castellon de la Plana, la finalul carora echipele clasate pe primele doua locuri vor participa la finala pe Spania ce va avea loc la Madrid, la 3 iunie 2012.

In cadrul primei etape a concursului au concurat 30 de copii, impartiti in zece echipe. Echipele au reprezentat scoli si asociatii de romani din comunitatile autonome Madrid si Castilia La Mancha.

Concursul s-a incheiat cu victoria echipei „Indraznetii” din localitatea Quintanar de la Orden, provincia Toledo, comunitatea autonoma Castilia ? La Mancha. De asemenea, la finala din 3 iunie 2012 va participa si echipa „Ardelenii” din Arganda del Rey, care s-a clasat pe locul II.

Toti copiii au primit premii constand in carti, materiale educative si materiale promotionale despre Romania. La finalul concursului toti participantii au vizitat, cu sprijinul Fundatiei Real Madrid, stadionul Santiago Bernabeu din capitala spaniola.

Concursul de cultura generala „Cunoaste Romania” isi propune sa reprezinte ocazia prin care copiii romani, multi dintre acestia nascuti in Spania, sa fie incurajati sa isi valorifice cunostintele despre originile lor, intr-un spirit ludic, in scopul consolidarii identitatii romanesti.

La buna desfasurare a concursului au colaborat Institutul Limbii Romane din Bucuresti, Institutul Cultural Roman de la Madrid, Fundatia Real Madrid, Biroul de Turism al Romaniei la Madrid, compania WSC Europe si compania de transport Nelu Barsan.

Clasamentul primei etape a concursului „Cunoaste Romania” 2012:

1. INDRAZNETII Quintanar de la Orden – 3100 puncte;

2. ARDELENII Arganda del Rey – 2900 puncte;

3. SPORTIVII Arganda del Rey – 2800 puncte;

4. FLORI DE COLT Mejorada del Campo – 2500 puncte;

5. PRIETENIA Corral de Almaguer – 2500 puncte;

6. PIRATII INTELIGENTI Mejorada del Campo – 2400 puncte;

7. DACII Brunete – 2300 puncte;

8. ROMANCUTELE Rivas Vaciamadrid – 2300 puncte;

9. GHIOCEII Mora – 2200 puncte;

10. VULTURII Rivas Vaciamadrid – 2000 puncte.