La inceputul acestei luni, fotbalistul Florin Andone (18 ani) a schimbat tricoul alb-negru al formatiei CD Castellon cu cel al Submarinului Galben din Villareal, club aflat in Primera Division, semnand contractul pe o perioada de doi ani. „Sunt la inceput de drum si stiu ca mai am inca mult de lucru pana cand voi reusi sa ma afirm. Fotbalul este sansa mea”, ne-a precizat tanarul atacant roman.

In februarie 2011, Florin a fost convocat de antrenorul Ovidiu Stanga la Echipa Nationala a Romaniei „sub 18”, unde a jucat mai multe meciuri si chiar a marcat.
Antonio Blasco, vicepresedintele clubului CD Castellon, a fost consilierul delegat cu negocierile care au condus la transferul a doi jucatori „alb-negri” la Villareal: Florin Andone si Pedro Hidalgo.

Florin se va antrena din vara cu echipa de seniori Villareal C, avand si posibilitatea de a alterna jocul cu cel de la echipa de juniori a clubului, aflata in Divizia de Onoare, in timp ce colegul sau, Pedro Hidalgo, va activa doar la juniori. Blasco a recunoscut ca pentru Florin a avut oferte si din partea altor cluburi, precum Valencia, Espanyol sau Real Madrid, insa a preferat sa incheie contractul cu Villareal deoarece aceasta formatie este cea care a facut cea mai buna oferta din punct de vedere financiar.

Florin a debutat in Spania la 16 ani, la echipa din localitatea Vinaros, unde locuia impreuna cu familia sa. Performantele sale l-au adus in septembrie 2010 la CD Castellon, unde a inscris 13 goluri in 14 meciuri, la juniori. Atacantul roman a fost remarcat atat de fostul antrenor al seniorilor, Jordi Vinyals, cat si de actualul, Juan Martinez „Casuco”, si, din ianuarie 2011, a fost convocat la meciurile echipei si trecut la echipa de seniori. In paralel cu pregatirea la echipa de seniori, romanul a continuat sa ajute echipa de juniori a clubului din Castellon. Inca de atunci, presa spaniola sustinea ca romanul este curtat de Valencia, Atletico, Villareal si chiar de Real Madrid, pentru echipele de tineret.

Despre evolutia tanarului roman Florin – asa cum este cunoscut atacantul la club si asa cum scrie si pe tricoul sau de joc, Juan Martinez „Casuco” spune ca „este un jucator luptator, bataios, care are in fata un viitor promitator”.