Trei ani de inchisoare pentru acuzatii de coruptie in celebrul dosar “Caltabosul” au primit fostii ministri Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan. Omul de afaceri care i-a denuntat pe cei doi a primit o pedeapsa de un an si sase luni cu suspendare, pentru cumparare de influenta. Instanta suprema a mai dispus obligarea fiecaruia dintre inculpati la plata a cate 17000 de lei, cheltuieli judiciare.

Decebal Traian Remes este acuzat de trafic de influenta, pentru ca ar fi primit, in 2008, 15.000 de euro prin intermediul lui Ioan Avram Muresan de la omul de afaceri Gheorghe Ciorba, urmand ca firmele acestuia sa beneficieze si sa fie favorizate in obtinerea unor contracte cu statul. Probele in acest dosar sunt imaginile video surprinse in momentul cand Remes primeste mita 1.500 de euro pentru a aranja doua licitatii in favoarea omului de afaceri Gheorghe Ciorba, tranzactie al carei intermediar este Ioan Avram Muresan.

Potrivit rechizitoriului, Decebal Traian Remes a mai primit in acest scop si caltabosi si palinca, de unde si denumirea dosarului. Aceasta tranzactie a fost supravegheata video de DNA si s-a constituit proba la dosar.

Anchetatorii sustin ca Muresan a incercat sa il invete pe Ciorba ce sa spuna la Parchet, nestiind ca omul de afaceri era de fapt autorul denuntului.
Decebal Traian Remes nu a comentat decizia instantei. Decizia nu este insa definitiva, ci poate fi contestata la completul de cinci judecatori al instantei Curtii de Casatie si Justitie.