Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că țara sa nu se va lăsa intimidată în urma acțiunilor sale privind Crimeea și Ucraina.

„Se fac declarații cum că Rusia ar trebui să plătească un preț mare pentru poziția sa independentă, pentru sprijinirea compatrioților, pentru Crimeea, pentru Sevastopol, uneori se pare că până și pentru simplul fapt că existăm. Este evident că nimeni nu va reuși să ne intimideze, să ne constrângă, să izoleze Rusia. Nimeni nu a reușit asta vreodată”, a spus Vladimir Putin, la un concert organizat sâmbătă, 2o decembrie, în cinstea serviciilor de securitate.

Atât Uniunea Europeană cât și SUA au adoptat, recent, restricții stricte privind investițiile în Crimeea, iar Canada a stabilit propriile sancțiuni adresate direct Moscovei.

Sancțiunile economice și scăderea prețului global la combustibil au afectat economia Rusiei, înregistrându-se pierderi de 40% pentru rublă și perspectiva unei recesiuni care se va simți la anul în țara condusă de Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin își menține poziția de până acum față de anexarea Crimeei în luna martie și sprijinul acordat separatiștilor pro-ruși care luptă cu forțele ucrainiene în estul țării.