Detinutii romani divorteaza si se recasatoresc cu aceeasi femeie ca sa beneficieze de un regim special, informeaza presa spaniola, care citeaza o stire despre penitenciarele din Vaslui din presa din tara.

Mai multi detinuti dintr-un penitenciar din Romania au divortat si s-au casatorit cu aceeasi femeie pana si de patru ori pentru a avea acces la mai multe vizite intime care li se acorda celor proaspat casatoriti„, informeaza presa locala, citata de EFE.

Puscariasii dintr-un penitenciar din Vaslui beneficiaza de o vizita intima de 48 de ore dupa ce se casatoresc si pe durata anului urmator au voie sa primeasca vizite cate doua ore pe lune.

In schimb, detinutii care sunt casatoriti de mai bine de un an, au posibilitatea sa primeasca vizite de acest tip cu sotia doar o data la 3 – 4 luni si doar daca participa la activitati culturale si educative.

Autoritatile recunosc ca aceasta este o practica folosita de detinuti pentru a petrece mai mult timp cu sotul sau sotia. Nu putem sa le interzicem divortul si casatoria asa ca se bucura din plin de lege, care le ofera dreptul sa primeasca vizite intime dupa nunta„, a declarat reprezentantul penitenciarului din Vaslui, Nicolae Toma.