Punctul de informare al Generalitati instalat în Centrul de Primire, Primire și Referire a Persoanelor Deplasate din Ucraina de către Fira de Barcelona (CREADE-Barcelona) a fost frecventat încă de la lansarea sa în trecut martie, plus 2. 700 întrebări. Spațiul este ocupat de o echipă de opt persoane, inclusiv vorbitori de ucraineană, și oferă informații pentru accesul la resurse și servicii de bază.

Fins al moment, la majoritatea de consultes han estat enfocades a l’accés als serveis de salut, els processos d’inserció laboral, i la posibilitate d’accedir a cursos de catalan i castellà. De remarcate sunt și solicitările de informații privind înscrierea, școlarizarea copiilor și adolescenților și ajutoarele oferite de serviciile sociale. Alte probleme care au fost depuse sunt posibilitatea accesului la suport juridic și psihologic, funcționarea transportului în comun, aprobarea permisului de conducere și a calificărilor academice, accesul la locuință și sănătate.animal de companie veterinar.

În ceea ce privește îngrijirile acordate, Directorul General pentru Promovarea și Apărarea Drepturilor Omului, Adam Majó Garriga, a subliniat: „ În ciuda caracterului excepțional al situației și a cauze care i-au adus pe refugiații ucraineni în Catalonia, de la Generalitat lucrăm pentru ca aceștia să poată fi încorporați în societatea catalană cu toate drepturile și toate posibilitățile. ”

Marea majoritate a persoanelor care au solicitat informații în spațiul Generalitati sunt femei singure (74, 3%); în toate celelalte cazuri, profilurile au fost pentru bărbați singuri sau cupluri, în procente similare. În ceea ce privește vârsta, majoritatea persoanelor care solicită informații sunt între 18 și 35 ani (32’74%), și între 32 și 55 ani 44 ‘35%). Mai mult de 70% dintre profiluri au absolvit studii universitare.

Îngrijire, căutare de locuri de muncă și îngrijire veterinară

Pe lângă solicitarea de informații cu privire la aspectele de mai sus, spațiul de la Târg oferă diverse resurse și servicii care pot fi accesate de refugiații ucraineni. In primul rand s-a amenajat un punct “ care sa completeze zona de copii, cu o zona de alaptare si ingrijire a copiilor de la 0 la 3 ani, intr-o zona mai prietenoasa, intima si confortabila ”, în cuvintele directorului general de îngrijire, organizare a timpului și echitate la locul de muncă, Núria Vergés Bosch. „ Înțelegem că situația de așteptare pentru femeile și copiii refugiați este deja destul de dificilă, iar un spațiu ca acesta îl poate face mai suportabil și mai calm ”, a spus Vergés.

La CREADE-Barcelona, ​​ucrainenii se pot înscrie și la Serviciul Catalan de Ocuparea Forței de Muncă și își pot vaccina animalele de companie.

) Sursa: Punctul de informare al Generalitati de la Fira de Barcelona inregistreaza peste 2 700 prezențe la ucraineni