Echipa Marrow va fi mâine joi 17 februarie 16 până la 35 ore Echipa de bază a Centrului de Transfuzia va avea loc mâine joi 17 din februarie de la 16 la 20 ore în Alcorcón, în Spațiul comercial și de agrement X-Madrid, situat ec/ Oslo, 50. Profesioniștii vor participa la un punct de informare și înregistrare pentru toate acele persoane care doresc să devină donatori.

Locuitorii din Alcorcón vor putea să se informeze și să rezolve îndoielile. Cei care decid să facă pasul pentru a fi donatori de măduvă osoasă și îndeplinesc cerințele, li se poate extrage și proba de sânge pentru înregistrarea în Registrul spaniol al donatorilor de măduvă osoasă (REDMO).. Cerințele de bază pentru a fi donator de măduvă osoasă sunt să aibă între 18 și 35 ani, cântăresc mai mult de 50 kilograme, au un indice de masă corporală (IMC) între 18 Y 35 și fii sănătos. Dacă cerințele sunt îndeplinite, se prelevează o probă de sânge pentru a afla profilul genetic HLA al donatorului. Aceste date sunt incluse în Registrul spaniol al donatorilor de măduvă osoasă (REDMO).

Dacă în orice moment profilul HLA genetic al posibilului donator este compatibil cu un pacient care are nevoie de un transplant de măduvă, acesta este desemnat să doneze măduvă, după ce se confirmă că este cel mai potrivit donator și este sănătos.

Donarea de măduvă osoasă constă în donarea de celule stem din sânge sau progenitoare hematopoietice. Extragerea lui se realizează în 85% din cazuri printr-o metodă asemănătoare donării de sânge, deși cu o durată de câteva ore. . În restul cazurilor, donarea se face prin puncție în oasele șoldului (în sala de operație și sub anestezie generală).

În fiecare an în Madrid sunt în jur de o sută de pacienți care au nevoie de un transplant de măduvă și nu au un membru de familie compatibil. Pentru ei există registre anonime și altruiste precum Redmo, conectate cu registre internaționale.

Echipa Marrow face turul campusurilor universitate precum și entități și instituții care se pretează să colaboreze, informând și înregistrând noi donatori de măduvă osoasă.

În pe lângă această echipă itinerantă, Centrul de Transfuzii coordonează 17 puncte spitalicești pentru înregistrarea donatorilor de măduvă osoasă , inclusiv Spitalul Fundației Alcorcón.

Mai multe informații la www.madrid.org/donarmedula85 Tw and Fb @EquipoMedula Sursa: Comunitatea Madrid – Punct de informare și înregistrare pentru a fi donator de măduvă osoasă în Zona Comercială și de Agrement X-Madrid de Alcorcón 85