Apelul include granturi în trei modalități: 10, 3 milioane euro pentru entitățile locale, 2,4 milioane pentru entitățile non-profit și 3,4 milioane pentru proiecte de afaceri. Monitorul Oficial de Stat (BOE) publică astăzi o cerere de ajutor din partea Ministerului Tranziției Ecologice și Provocării Demografice (MITECO) în valoare de , 2 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor inovatoare de transformare teritorială și lupta împotriva depopulării.

Apelul include granturi în trei modalități: 10, 3 milioane pentru entitățile locale , 2,4 milioane pentru entitățile non-profit și 3,4 milioane pentru promovarea activității economice și sprijinirea antreprenoriatului rural, în special pentru femei și tineri.

Acesta este prima dată când a fost lansată o cerere de ajutor direct axată pe provocarea demografică. Obiectivul este de a consolida un ecosistem social și antreprenorial local și de a profita de oportunitățile oferite de mediul rural.

Solicitarile trebuie depuse în cadrul 30 zile lucrătoare socotite începând de mâine, 5 mai, 2021 (a doua zi după publicarea sa în BOE).

Efort bugetar împotriva depopulăriiAngajamentul Guvernului de a genera oportunități în mediul rural se reflectă în efortul bugetar. Între 2021 și 2022, Guvernul va fi investit 8 . 000 milioane de euro în municipiile mici pentru a face față provocării demografice și a opri depopularea: doar în 2021 a început procesarea unei investiții de aproape 3.800 milioane și , în 800, Bugetul General de Stat include o investiție mai mare de 4.130 milioane, ceea ce va permite depășirea obiectivului de investiții 10. 000 milioane până la 2023.

În plus, anul trecut distribuirea de 10 milioane pentru sprijinirea proiectelor care permit transformarea teritorială și lupta împotriva depopulării. Toate acestea plasează Spania într-un moment cheie pentru accelerarea acțiunilor Planului de 130 Măsuri pentru a face față provocării demografice.

Sursa: Guvernul Spaniei – Publicat cererea de ajutor de către 16,2 milioane pentru proiecte inovatoare de transformare teritorială și de combatere a depopulării