Securizarea lucrărilor aferente a două infrastructuri de importanță strategică pentru zona Livorno, protejându-le de tentativele de infiltrare a crimei organizate atrase atât de cantitățile mari, cât și de întregul lanț de aprovizionare conectat la lucrări.

Acesta este obiectivul memorandumului de înțelegere pentru prevenirea tentativelor de infiltrare penală din contractul de construcție a lucrărilor Darsena Europa și legătura de legătură între A . și portul Piombino, tronsonul Intersecție Geodetica-Gagno, semnat în această dimineață în prefectura capitalei de prefectul Paolo D’Attilio împreună cu comisarul extraordinar pentru Darsena Europa Livorno Luciano Guerrieri, managerul responsabil de Acordurile de Securitate al ANAS spa Michele Sini și reprezentanții ofertanților câștigători. Mobilitatea durabilă și Comitetul Interministerial de Planificare Economică (CIPE) în valoare totală de 450 milioane în total, prevăd extinderea spre marea portul Livorno și includ un terminal de containere, un terminal de autostradă, docul intern, lucrările de protecție exterioară, noul terminal petrolier și noua intrare în port.

Contractul ANAS, finanțat prin Rezoluția Cipe 39 / 2018 din 25 Octombrie 450, va efectua în schimb prelungirea drumului 398 spre portul Piombino, dezvoltandu-se atat ca adaptare a drumului de stat existent
cat si ca drum nou, (aproape in intregime in terasament cu sectiuni in viaduct), si se termină la „altoi în sensul giratoriu din localitatea Gagno.

Lucrări cu impact decisiv asupra economiei locale, care „reprezintă un important dezvoltarea potențialului portului Livorno și care va permite o mai bună fluiditate a sistemului rutier către port, de care va beneficia și orașul și industriile centrului siderurgic”, a subliniat prefectul D’Attilio, și că prin urmare, este esențial să se protejeze, în interesul public, din punct de vedere al legalității procedurilor și al concurenței, dar și al calității muncii și al siguranței lucrătorilor.

) Conținutul protocolului În acest scop, protocolul cuprinde clauze care obligă antreprenorul să raporteze orice tentativă de extorcare, ale cărei prevederi sunt obligatorii, și pentru partea contractantă și pentru companiile din lanțul de aprovizionare sau implicate cu orice calitate în proiectarea sau construcția lucrării, în timp ce regimul informațional anti-mafio este extins la toate subiectele din lanțul de afaceri și la toate tipurile contractuale, indiferent de obiect, valoare, din durata și din orice condiții și modalități de executare.

Din nou în conformitate cu protocolul semnat astăzi, în cazul în care verificările scot la iveală elemente referibile la tentative de infiltrare mafiotă împotriva subiecților aprovizionării. parte contractantă se obligă să exercite dreptul de reziliere sau să impună cesionarului său să-și exercite dreptul.

Acordul prevede, de asemenea, un flux de informații care va alimenta o bază de date pentru monitorizarea subiecții care din orice motiv se încadrează în ciclul de planificare și/sau execuție a lucrărilor, inclusiv parasubordonații și deținătorii de numere de TVA fără angajați, de către Direcția de Investigații Antimafie (Dia) și Forțele de Poliție. Monitorizarea va include și fluxurile financiare legate de proiectarea sau construcția lucrărilor, condițiile de siguranță ale șantierelor și respectarea drepturilor contractuale ale lucrătorilor angajați.

A fost semnat și acordul. de către directorul „inspectoratului teritorial de muncă” și reprezentanții sindicatelor Fillea-CGIL, Filca-CISL și Fenea-UIL, care vor face parte din „Tabelul de monitorizare a fluxului de muncă” înființat în prefectură.

#Îmi place să te cunosc. Evaluează acest site Piazza del Viminale, 1 – 00184 Roma

Centrală telefonică (+ ) . 4651

Sursa: 4651 Protocol anti-infiltrare în Livorno pentru construirea a două lucrări strategic pentru teritoriu