Protecția Civilă a Generalitati dezactivează alerta Planului special de urgență pentru riscul de vânt în Catalonia (VENTCAT) la o dată după vânt avertisment emis ieri de Serviciul Meteorologic al Cataloniei (SMC).

Unele dintre cele mai puternice rafale care au fost înregistrate în timpul episodului au fost: 81, 7 km/h stația Fontrubí; 67, 1 km/ha Montmell; 67 km/ha Montserrat; și 41 km/h în Vendrell.

Numărul de telefon de urgență 112 a primit în acest episod 69 apeluri din cauza vântului , marea majoritate în Barcelonès (41)); Gironès (5); Garrotxa (4); Osona (2); Pallars Sobirà (2); Pla de l’Estany (2); Segrià (2); Vallès Oriental (2); Baix Penedès (2); Maresme (2); Pla d’Urgell (2); și Tarragona (1). În ceea ce privește municipalitățile, cele mai multe apeluri au fost făcute din Barcelona (44)); Girona (4); Olot (4); Lleida (2); Oristà (2); Rialp (2); și Altafulla (1), printre altele.

În timpul episodului de vânt, de ieri la 12 amiază și până astăzi la 10 h dimineața , Pompierii Generalitati a raspuns la 67 avertismente. Cele mai multe incidente au fost pentru îndepărtarea copacilor căzuți și igienizarea sau inspectarea clădirilor afectate de creșterea sau prezența unor elemente instabile. Niciunul dintre ei nu a fost rănit.

După regiunea de urgență:

E. Metrou de Nord: 19 E de Girona: 41 E. Metrou Sud: E de Tarragona 6 E. Centru: 8 E de Lleida: 3 E. din Terres de l’Ebre: 0 Sursă: Protecția Civilă dezactivează alerta planului VENTCAT odată ce episodul de vânt puternic s-a încheiat