Se recomandă extremă precauție în mobilitate și în apropierea zonelor împădurite precum păduri, parcuri si gradini. Îndepărtați sau fixați obiecte la exterior pentru a preveni accidentele Protecția Civilă ține și planul Inuncat în alertă din cauza valurilor puternice de pe coasta de nord Protecția Civilă a Generalitati a activat în această dimineață în ALERTĂ planul Ventcat pentru prognoza Serviciului Meteorologic al Cataloniei (SMC) de vânt puternic luni de la prânz. în centrul și sudul Cataloniei și pe coasta centrală, cu rafale care pot depăși 40 km/h. Potrivit SMC, mâine luni de la prânz va fi un episod de vânt puternic de componentă estică cu posibile depășiri de 72 km/h. Cele mai afectate județe vor fi Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Tarragonès, Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Urgell, Conca de Barberà, Segarra și Garrigues. Vor fi grav afectate și județele Baix Llobregat, Barcelonès, Pla d’Urgell, Segrià, Solsonès, Noguera și Ribera d’Ebre.

Protecția Civilă a Generalitati recomandă prudență mare la călătorii și la activitățile de agrement în aer liber din cauza posibilei căderi a crengilor, copacilor și a altor elemente structurale. În momentul celor mai puternice rafale, este necesar să se evite oprirea în apropierea pereților de împrejmuire sau a unor elemente similare care pot cădea din cauza efectului vântului.

In general, este necesara fixarea bine sau indepartarea obiectelor care se afla in exterior (balcoane, terase, …) si pot fi mutate prin aer. În zonele urbane, evitați să stați lângă schele, garduri sau pereți instabili în timpul rafalelor de vânt. Veți găsi toate aceste sfaturi pe web interior.gencat.cat/ventades

Alertă plan INUNCAT pentru valuri puternice În afară de prognoza vântului, planul Inuncat este menținut în alertă și din cauza valurilor puternice de-a lungul întregului litoral, dar mai ales pe coasta centrală și nordică în această duminică, deși va fi în pierdere. putere pe parcurs.ale zilei. O nouă creștere a valurilor este așteptată luni de la prânz.

Protecția Civilă a Generalitati cere precauții extreme pe front din cauza valurilor puternice și mare atentie in zonele portuare, diguri si in activitatile care se desfasoara in apropierea litoralului. De asemenea, ar trebui să evitați să faceți fotografii sau să priviți valurile care se sparg pentru a nu vă pune în pericol pe dumneavoastră sau pe cei care vă însoțesc. Sursa: Protecția Civilă a Generalitati activează planul Ventcat în ALERTĂ pentru vânt puternic luni