null Propunerea României în Basel III, votată de miniștrii europeni de Finanțe în ECOFIN Miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană au ajuns la un acord general referitor la revizuirea normelor bancare ale UE pentru alinierea la prevederile Acordului Internațional Basel III la reuniunea Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), desfășurată la Bruxelles, în 8 noiembrie 2022.

Măsurile au ca scop întărirea rezilienței sectorului bancar în fața unor eventuale șocuri economice viitoare, dar vor contribui și la redresarea economică post pandemie și la tranziția către neutralitate climatică.

”La propunerea țării noastre, a fost aprobată prelungirea cu doi ani a actualului regim de reglementare a datoriei publice emisă în moneda altui stat membru. Este un succes pentru noi și pentru restul statelor membre pentru că, astfel, va fi asigurat accesul egal la finanțare în condiții similare pentru toate țările și va fi asigurată tranziția mai lină la standardele prudențiale. Totodată, România va depune toate eforturile pentru operaționalizarea în cel mai scurt timp a Băncii de Investiții și Dezvoltare în vederea menținerii acesteia pe lista băncilor exceptate de la prevederile cerințelor de capital.” , a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Printre subiectele discutate de cei 27 de miniștri de Finanțe ai ECOFIN s-au numărat: impactul economic și financiar al agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, precum și stadiul implementării Mecanismului de Redresare și Reziliență. Pe agendă s-a mai aflat raportul anual al Consiliului Fiscal European (EFB), în care este evaluată politica fiscală din timpul redresării economiei după pandemia de Covid-19 și sunt actualizate propunerile de reformă a cadrului fiscal al UE. De asemenea, Comisia Europeană a prezentat o notă de informare după reuniunea miniștrilor de finanțe și a guvernatorilor băncilor centrale din G20 și a reuniunii anuale a FMI.

Informații fiscale și bilanțuri

Informaţii despre instituţii publice, agenţii economici, societăţi de asigurare, brokeri, ONG-uri.

Pentru modificarea informaţiilor referitoare la datele de identificare ale contribuabililor comercianţi (inregistraţi la ONRC), vă rugăm să vă adresaţi Oficiului Registrului Comerţului competent. După modificarea datelor de la Oficiul Registrului Comerţului, informaţiile se vor actualiza şi pe site-ul MF.

Selecţie după Nume și județ:

Nume și județ

Selecţie după Codul Unic de Identificare:


Anunţuri acte administrative fiscale

Decizii emise în soluționarea contestațiilor


Informații utile

executii bugetare provizoriu

achizitii publice provizoriu

proiecte acte normative provizoriu

card reglementari contabile

proiecte digitalizare provizoriu

Cardlink Institutii public PrimaPagina

CardLink PrimaPagina Persoane fizice

buton transparenta bugetara 2

Citește mai multe
Propunerea României în Basel III, votată de miniștrii europeni de Finanțe în ECOFIN