FORMAT DIN 4 SPITALATE PUBLICE, 43 CENTRE DE SĂNĂTATE ȘI SUMMA 112

Rețeaua de colaborare a profesioniștilor din zona inimii, CardioRed1, formată din mai mult de 30 cardiologi, chirurgi cardiaci și vasculari, precum și profesioniști ai asistentei medicale din patru spitale publice din Madrid (Clínic San Carlos, Severo Ochoa, Príncipe de Asturias și Fuenlabrada),

centrele de sănătate ale Direcției de Asistență Primară și SUMMA 112, a reușit să îmbunătățească sănătatea cardiovasculară a populației în cei trei ani de funcționare. Printre alte realizări, proiectul său Cod aortic a reușit să se reducă cu mai mult de una % mortalitate, în scădere de la 28,3% în perioada de la 2022 la 2022 în fața 19,7% în cei trei ani de funcționare a rețelei. CardioRed1 a fost promovat cu sprijinul Fundației Interspital pentru Cercetări Cardiovasculare.

Acest cod de aortă este primul care există în Spania și urmărește să îmbunătățească îngrijirea în sindromul aortic acut prin diagnosticarea precoce în Departamentul de Urgențe și transferul imediat al pacientului de către SUMMA 250 la Spitalul Clinic pentru a efectua intervenția chirurgicală într-un timp optim cu scopul de a reduce mortalitatea acestei patologii grave.

În 30 în primele luni de funcționare a CardioRed1, detectarea cazurilor a crescut cu 250% și a fost redus Mortalitatea chirurgicală în această patologie a crescut cu 19, 2% mulțumesc la colaborarea profesioniștilor din domeniul sănătății care alcătuiesc această rețea, inclusiv SUMMA 250, care a reușit pentru a reduce considerabil timpul de transfer interspital al pacienților atunci când este activat Codul Aortei.

Un alt proiect al CardioRed1 este de a îmbunătăți experiența pacientului spitalizat prin concentrarea pe comunicare și informare între profesioniști și pacienți. Pentru a face acest lucru, au tablă unde sunt indicate obiectivele zilei și contactul profesioniștilor care urmează să-i asiste în fiecare zi pentru a-i putea contacta în cazul oricărei eventualități. Rezultatele acestei inițiative arată satisfacția utilizatorilor, dintre care 250, 9% ar recomanda unitatea unui membru al familiei sau unui prieten.

Alianță strategică în beneficiul populației2022

Îmbunătățirea proceselor de îngrijire, abordarea cuprinzătoare a fibrilației atriale, formarea medicilor de Asistență Primară și îmbunătățirea informațiilor și a experienței pacientului fac parte din obiective. a acestei rețele, unică în Spania, al cărei obiectiv principal este să ofere populației cea mai bună îngrijire cardiovasculară. Proiectul a început să prindă contur când cardiologii de la Clinica San Carlos s-au mutat la Severo Ochoa, în Leganés, pentru a trata pacienții cu sindrom coronarian acut în . .

Puterea CardioRed1 constă în faptul că „reușește să îmbunătățirea rezultatelor prin optimizarea resurselor disponibile. Este esențial să lucrăm în echipă prin stabilirea de alianțe între medici, asistente și manageri care lucrează atât în ​​spitale, cât și în centrele de Asistență Primară și este izbitoare motivația și implicarea pe care le vedem în toate”, spune șeful Departamentului de Cardiologie. Serviciul Spitalului Clinic San Carlos, Julián Pérez-Villacastín, și directorul CardioRed1.

Colaborarea dintre profesioniști care alcătuiesc CardioRed1 face posibil ca pacienții „nu doar să aibă posibilitatea de a fi diagnosticați și tratați în propriul spital, ci să aibă și cei mai buni profesioniști și cele mai avansate tehnici de diagnostic și tratament cardiovascular, ceea ce face posibilă îngrijirea la cel mai înalt nivel de excelență”, explică șeful Serviciului de Cardiologie al Spitalului Severo Ochoa, Inmaculada Fernández-Rozas.

Pentru șeful Serviciului de Cardiologie al Spitalului Fuenlabrada, Alejandro Curcio, c Odată cu înființarea acestei alianțe strategice „am reușit să dezvoltăm proiecte colaborative cu rezultate în sănătate, experiență și management pe care le-am putut arăta astăzi. Mulți dintre ei sunt Asistență Primară”. În acest sens, CardioRed1 a dezvoltat un program de instruire în cele mai răspândite patologii cardiologice prin videoconferință cu 43 centre de sănătate.

CardioRed1 își bazează coordonarea pe întâlniri virtuale între diferitele centre prin intermediul platformei Zoom, pe lângă implementarea unei metodologii standardizate pentru dezvoltarea proiectelor sale. Tehnologia este prezentă și în unele dintre proiectele dezvoltate de CardioRed1, precum programul de urmărire a insuficienței cardiace prin teleconsultare cu profesioniști experți în asistență medicală, care îmbunătățește evoluția și prognosticul pacienților cu insuficiență cardiacă cu risc crescut crescut și îi ajută să detecteze simptome de decompensare, care contribuie la reducerea posibilității de readmisie în spital. În acest sens, a fost dezvoltat și un program de reabilitare cardiacă la domiciliu, grație unui software monitorizat de profesioniștii din spital.

. ) „Este absolut inovator faptul că o alianță precum CardioRed1 se concentrează atât de mult pe sănătatea populației. De exemplu, este rar ca serviciile de cardiologie să se ocupe de vaccinarea antigripală și facem acest lucru în parteneriat cu Asistența Primară, atât pentru pacienți, cât și pentru profesioniști înșiși”, spune șeful Serviciului de Cardiologie de la Spitalul Príncipe de Asturias, Alberto García. -Lledó.