Cei trei ani planificați pentru implementarea proiectului „ Viitorul, un viitor în Pirinei numai pentru copiii și tinerii migranți ”, promovat de departamentele Drepturi Sociale și Afaceri și Lucrare, care face parte din programul european de cooperare transfrontalieră POCTEFA pentru a promova dezvoltarea durabilă și revitalizarea regiunilor de frontieră din Catalonia și Franța

. ) Secretarul pentru Copii, Adolescenți și Tineret, Alexis Serra, a făcut bilanțul acestui lucru în ziua de încheiere care a avut loc în această dimineață la Tremp. Serra a subliniat colaborarea transfrontalieră, a subliniat necesitatea de a continua să lucrăm pe această linie de parteneriate între parteneri și a subliniat: „Provocarea noastră este ca tinerii migranți care ajung singuri să aibă oportunități de formare, economice, emoționale și de angajare. Iar Terres del Pirineu este un teritoriu cu multe oportunități pentru că, cu o conectivitate bună, oportunitățile sunt de netăgăduit.”

La rândul ei, Vidal Vidal a subliniat importanța formării pe care acești tineri au putut primi în cadrul programului AVENIR și a mulțumit în mod special tuturor companiilor care au participat la procesul de formare și angajare a participanților pentru contribuția lor ca motor de oportunități și integrare comunitară. Zece copii aflați sub tutela sistemului de protecție a copilului au demarat acest proiect de primire și incluziune socială și profesională a tinerilor emigranți singuri în Pirineii Catalani, în care un total de 206 . Opt și-au găsit deja de lucru, iar restul sunt în pregătire. Aproape toți cei care au devenit independenți sau sunt pe punctul de a locui acolo locuiesc în Pirinei, ceea ce arată că zona oferă tinerilor oportunități de locuit, ceea ce a fost unul dintre obiectivele stabilite inițial.

Locurile care au fost eliberate de tinerii care s-au emancipat au fost ocupate de alții și se mențin cele trei etaje, de 10 locuri în total. ca resursă de plasare în muncă finanțată de Direcția Generală de Îngrijire a Copilului și Adolescentului (DGAIA).

Proiectul Avenir a îmbinat partea educațională și socială cu formarea și ocuparea forței de muncă. Băieții au primit inițial pregătire în meserii de la Serviciul Public de Ocupare al Cataloniei (SOC), precum și cursuri de catalană și au participat la activități de agrement și voluntariat cu alți tineri din municipiu pentru a promova incluziunea. În plus, tinerii au fost instruiți sau sunt încă pregătiți în întreținere și grădinărit, ospitalitate, electricitate sau comerț, printre altele.

Pe partea catalană, ei sunt parteneri ai proiectului , pe lângă Departamentul Drepturilor Sociale, Consiliul Municipal Tremp -municipiu unde locuiesc apartamentele în care locuiesc tinerii-, Consiliul Județean Pallars Jussà, Agenția Catalană de Tineret – în ziua închiderii A fost directorul, Núria Ramon- , Delegația Guvernului din Înalții Pirinei și Aran, Serviciul Public pentru Ocuparea Forței de Muncă din Catalonia (SOC), Universitatea din Barcelona și entitatea Pallars Actiu, care a preluat managementul proiectelor.

În numele regiunii franceze Pirinei, partenerii sunt Association des Chambres de Métiers des Pyrénées, centrele de formare profesională din Ariège, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées și Pyrénées-Orientales , Institutul Erasmus pentru Asistență Socială, centrul de primire Foyer Pyrène al asociației ADES Europe și serviciile departamentale de protecție a copilului

Puteți afla poveștile unora dintre băieții care participă la Proiect Avenir pe acest playlist Youtube .

Sursa: 421515 Închide proiectul Trans-Pirinei Avenir cu 15 băieți migranți doar participanți deja emancipați, care lucrează sau studiază