Programul ONU de Reziliență Urbană în Terres de l’Ebre a fost prezent la Congresul Mondial Smart City Expo. În cadrul programului de evenimente de la standul Generalitati de Catalunya miercuri după-amiază, a avut loc sesiunea „Teritorii, reziliență și oportunități”. Expertiza UN-Habitat în Terres de l’Ebre: măsurarea rezilienței poate deveni un instrument de luare a deciziilor pentru a face față și a atenua consecințele crizelor climatice, sociale și economice dintr-un teritoriu? ‘. A participat delegatul Guvernului în Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, alături de Rosa Suriñach Frígola (UN-Habitat) și dr. Nuno Caiola (Eurecat) într-un dialog moderat de directorul general Agenda și Reînnoire Urbană, Nel·la Saborit Esteve. Sesiunea a fost introdusă de directorul general al Acțiunii Externe, Anna Dotor Casals.

„Este o oportunitate ca Terres de l’Ebre să fie prezenți la Smart City World Congress pentru a putea transfera programul UN-Habitat către diferiți actori internaționali pentru că credem că este o recunoaștere a strategiei pe care o avem de pe teritoriul creșterii durabile”, evaluează Salvadó.

În cadrul sesiunii au fost abordate principalele provocări și învățăminte pe care UN-Habitat dorește să le realizeze prin implementarea proiectului, în ce mod poate contribui la atenuarea impactului fenomenelor și crizele rezultate din schimbările climatice, monitorizarea indicatorilor de reziliență într-un teritoriu, precum și principalele riscuri ale Terres de l’Ebre în acest moment și ceea ce se așteaptă de la procesul din Terres de l’Ebre.

Teres de l’Ebre a fost teritoriul ales pentru testul pilot pe care UN-Habitat vrea să-l promoveze pentru a-și adapta Programul Global de Reziliență Urbană la teritorii mari și nu numai în orașe, așa cum s-a făcut până acum. Acest program al Națiunilor Unite ajută orașele, și acum teritoriile, să-și sporească rezistența prin diagnosticarea stării sistemului lor urban în fața provocărilor teritoriale, economice și sociale; impulsionarea acțiunilor și construirea de cunoștințe comune cu teritoriul pentru formularea politicilor.

Smart City Expo World Congress este principalul eveniment internațional despre orașe inteligente și soluții urbane organizat de Fira de Barcelona și care se adună de la la din noiembrie ecosistemul de inovare urbană să elaboreze un plan pentru o planetă urbanizată mai durabilă și mai locuibilă, cu mai mult de 700 expozanți, 700 orașe și regiuni și lideri internaționali. Generalitat de Catalunya este prezentă cu propriul stand, care poartă sloganul „Catalunya 800, tu desenezi viitorul nostru”, de unde promovează „agenda catalană”. pentru orașe și orașe, care se inspiră din Noua Agenda Urbană aprobată de ONU-Habitat.

17 noiembrie 2022

458042 Sursa: Programul de Reziliență Urbană al ONU în Terres de l’Ebre, la Smart City Expo World Congress458042