PÂNĂ ACUM 12 ELEVII ȘI ȘI EFECTUAT PRACTICIILE LA CENTRUL

Spitalul Universitar La Princesa și fundația PRODIS, care sprijină persoanele cu dizabilități intelectuale, au stabilit un acord de colaborare care are acum cinci ani și permite studenților cu abilități diferite să completeze educația universitară pe care o urmează la Universitatea Autonomă din Madrid cu stagiile lor la centrul de sănătate din Madrid. Toate acestea sunt încadrate în cadrul unui program numit PROMENTOR al cărui scop este pregătirea viitoarei încorporare a acestor oameni în lumea muncii. Stagiul este coordonat de Unitatea de Umanizare și Responsabilitate Socio-Sanitară (RSS) a acestui spital public din Madrid, care se ocupă de îndrumarea studenților, distribuirea acestora către serviciile și unitățile în care își desfășoară rotația.

Pe parcursul șederii, studenții au posibilitatea de a-l saluta și pe directorul general al Hospital de La Princesa, dr. Fidel Illana, care este foarte mulțumită de acest program și profită de moment pentru a face schimb de impresii cu ei despre experiența ei în acest centru de sănătate.

De la începutul acordului de colaborare, doisprezece studenți au trecut deja prin C Consultația Adult Down, al cărui șef este dr. Fernando Moldenhauer; Arhiva de Istorie Clinică, responsabilă de D. Ángel Martín; și în Unitatea de Umanizare și Responsabilitate Socio-Sanitară (RSS), cu Dr. Jorge Gómez.

Stagiul durata este de două zile pe săptămână timp de trei luni. În această perioadă, studenții participă la activitatea zilnică a serviciilor alocate programului, intrând în echipe ca unul mai profesionist. De asemenea, participă la sesiunile săptămânale ale Unității de Umanizare ca ascultători și, de asemenea, ocazional, ca vorbitori.

Fundația Prodis , cu care Spitalul Universitar din La Princesa are acest acord, are ca misiune să contribuie dintr-un angajament etic la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor acestora, susținând și promovând includerea lor deplină într-un mod echitabil și solidar. Acordul cu centrul include participarea Coordonatorului de Umanizare și RSS ca membru al comisiei de evaluare a proiectelor finale de licență prezentate de studenți, dintre care unele se bazează pe experiența stagiilor lor la centru.