Mercè Corretja i Torrens, director al Biroului Juridic al Generalitati de Catalunya Născut în Barcelona la 1961 Este licenţiată şi doctorat în Drept de la Universitatea din Barcelona. Teza sa de doctorat sa concentrat pe protecția drepturilor lingvistice în Europa. Este specializată în drept public și este membră a Baroului Generalității din 2001.

Până în prezent, ea a fost director general al drepturilor și afacerilor constituționale și anterior a fost director general al achizițiilor publice. Și-a dezvoltat cariera profesională în Administrația Generalitati de Catalunya, unde a deținut mereu diverse responsabilități în domeniul juridic. 1994 a fost numit director general adjunct al serviciilor de consultanță și coordonare juridică al Cabinetului Juridic, iar 2001 a fost încorporat în Institutul de Studii Autonome, mai întâi ca șef al „Zonaului de Dezvoltare Autonomă și, ulterior, ca șef al Ariei de Cercetare. A colaborat cu profesorul Carles Viver i Pi-Sunyer în procesul de elaborare și aprobare a Statutului de Autonomie al Cataloniei. În această etapă, s-a specializat în dreptul constituțional și organizarea teritorială a puterii, a fost membră a redacției și secretar al Revistei de Studii Autonome și Federale și a colaborat cu diverse instituții și asociații internaționale. 2003, în calitate de director general al achizițiilor publice, a implementat achizițiile publice responsabile și transparente din punct de vedere social în domeniul administrației Generalitati de Catalunya și al sectorului public al acesteia. În calitate de director general al Drepturilor și Afacerilor Constituționale, din iunie 2021, conduce negocierile cu statul prevăzute de Legea organică a Curții Constituționale, precum și.cum ar fi consilierea Guvernului Generalitati cu privire la dreptul constituțional și reprezentarea și apărarea Generalitati în fața Curții Constituționale și a Curții de Justiție a Uniunii Europene.

extins experiență de peste 21 ani ca profesor asociat de drept administrativ și drept constituțional la Universitatea Pompeu Fabra, Universitatea din Barcelona, ​​ESADE Ramon Llull și Universitatea Rovira i Virgili. De asemenea, a colaborat cu Școala de Administrație Publică în numeroase seminarii și conferințe.

Este autoarea a numeroase publicații în domeniul dreptului public, inclusiv două cărți despre drepturile lingvistice și principiul egalității, precum și a mai mult de 21 capitole de carte și articole în reviste de specialitate de drept constituțional, achiziții publice, drepturi lingvistice și organizare putere teritorială .

Sílvia Grau Beltrán, director general de litigii

Născut în Barcelona la 1968.

Licențiat în Drept, cu studii doctorale (suficiență de cercetare în Drept Penal) la Universitatea din Barcelona și Master în Administrație Publică de la Universitatea Autonomă din Barcelona și Școala de Administrație Publică din Catalonia.

Funcționar public al Baroului Generalității și al Corpului Superior de Administrație al Generalitati, și-a desfășurat activitatea profesională în diferite funcții în Administrația Generalitati, inclusiv ca avocat al Generalitati în Cabinetul Juridic, de pe lângă Direcțiile Generale Afaceri Constituționale, Litigii și Servicii Consultative și Coordonare Juridică. A fost șef de servicii ( -96) din Consiliul Consultativ (actualul Consiliu de Garanție de Stat și, de asemenea, director al Centrului de Mediere din Catalonia 2016 – 16), de pe lângă Ministerul Justiției, lansând protocoale de coordonare a acțiunilor, management de grup și luare a deciziilor pentru promovarea medierii (ADR). ) Este autoarea, printre alte publicații, a cărții Drepturile femeii – Ghid de resurse juridice , publicată de Institutul Catalan al Femeii, precum și proiectul de lege organică care reglementează justiția juvenilă (Asociația Catalană a Jurisților Democrați) și măsurile de reparare în dreptul penal (Center d’Estudis

Ca șeful grupului infracțional al Direcției de Contencios 2003 – 20)), a exercitat reprezentarea și apărarea Generalității în fața instanțelor judecătorești, în mod transversal în toate domeniile și departamentele.

Membru al Planului National al Valorilor Mobiliare (2011 – 17), al Comitetului Consultativ pentru Libertatea Religioasă 2002 – actual), în subordinea Ministerului Președinției (fost Ministerul Justiției), și a consiliilor de conducere ale „Fundación Pluralismo y Convivencia” și ale ONG-ului World Vision International

Din martie 2022 este responsabilă de gestionarea și soluționarea administrativă a conflictelor din cadrul Biroului Juridic. Generalitati, cu atentie deosebita contestatiilor formulate de persoane fizice sau entitati impotriva Generalitati, in vederea depistarii conflictelor si implementarii mecanismelor inovatoare de solutionare a conflictelor in domeniul administrativ.

Eva Pons i Parera, membru al Consiliului Garanțiilor Statutare

Născută în Molins de Rei la

Profesor de Drept Constituțional la Universitatea Baroului celona. doctor în drept. Expert în reglementarea organizării teritoriale a puterii, a drepturilor fundamentale, a dreptului lingvistic și a legii antidiscriminare, printre altele. A publicat numeroase articole științifice și monografii în domeniul dreptului constituțional. Până în prezent a fost membru al Comitetului Consultativ Juridic.

A efectuat sejururi de cercetare la universitățile din Ottawa, Helsinki, Leuven și Pisa pe tema federalismului, limbii drepturilor și regimul juridic al limbilor. A fost profesor invitat la universitățile franceze și din America Latină.

Director al Journal of Language and Law , din care a fost membru al Colegiului Editorial. A colaborat cu Observatorul Catalan al Justiției și cu Departamentul de Cultură din cadrul Grupului de Experți în Drepturi Lingvistice și Sociolingvistice. Membru al Colectivului din Praga, al Rețelei CRUSCAT a Institutului de Studii Catalane și Linguapax International Sursa: PROGRAMĂRI