Profesorii madrileni din ciclul gimnazial pornesc o noua serie de proteste impotriva deciziei guvernului regiunii de a face reduceri bugetare. Sindicatele si cadrele didactice vor organiza timp de doua zile manifestatii si proteste in mai multe scoli din regiune. Organizatorii se asteapta sa participe cat mai multi dintre cei 19.000 de profesori din Madrid.

Nemultumirile profesorilor sunt legate de faptul ca guvernul condus de Esperanza Aguirre nu mai vrea sa angajeze profesori suplinitori, fapt care ii afecteaza in primul rand pe elevi, dupa cum spun protestatarii. 

In aceasta luna mai sunt programate si alte manifestatii, printre care si formarea unui lant uman in apropierea ministerului regional de Invatamant din Madrid. Intre timp, autoritatile recunosc ca li se cere un efort, dar considera ca profesorii ar trebui sa renunte la proteste si sa le ofere elevilor orele de clasa de care au nevoie.

Sindicatele critica lipsa de dialog din partea autoritatilor si afirma ca din cauza reducerilor bugetare nu vor mai fi angajati 3000 de profesori suplinitori, iar orele ramase vor fi predate de titulari. In consecinta, nu vor mai exista ore de sprijin pentru elevi, va exista o mai mica disponibilitate din partea profesorilor si astfel, considera sindicalistii, invatamantul va fi mai slab.