Mai mult de 700 profesioniști din îngrijirea primară și comunitară sunt invitați să participe la un atelier, care ar trebui să fie folosit pentru a împărtăși preocupări, experiențe și pentru a analiza starea situației și că va permite convenirea unui document final care va colecta provocările prezentului și viitorului. În total, vor fi 7 întâlniri pe întreg teritoriul în cursul lunii iunie. Prima, vineri, la Lleida.

Proiectul, care se numește „Îmbunătățim sănătatea oamenilor prin îngrijirea asistenței primare” participă Societatea Catalană de Mediere în Sănătate, care va oferi expertiza metodologică a profesioniștilor în mediere. Are și colaborarea a peste o duzină de entități din domeniul sănătății.

Etape

Zilele sunt împărțite în două faze. Primul este de a aduna toate informațiile despre punctele forte și domeniile de îmbunătățire a îngrijirii primare și comunitare și unde vor fi identificate și elementele structurale care stau la baza calității AP.

O a doua fază este planificată pentru luna octombrie, care va servi pentru a da formă și conținut unui document de concluzii și consens care va răspunde nevoilor AP și va servi Departamentului de Sănătate ca instrument pentru avansarea transformării Asistenței Primare și Comunitare. Îmbunătățim sănătatea oamenilor prin îngrijirea de îngrijire primară

Proiectul este o inițiativă a catalanului Forumul de Asistență Primară (FOCAP) și a fost promovat cu implicarea Departamentului Sănătății. De asemenea, are participarea unui grup de lucru format din societăți profesionale, asociații profesionale, furnizori și organizații cetățenești.

Sursa:

Profesioniștii din îngrijirea primară și comunitară vor discuta propuneri de îmbunătățire pentru a răspunde provocărilor prezente și viitoare