Măsurile adoptate pentru a proteja companiile, familiile și grupurile vulnerabile de creșterea prețurilor la energie și alte materii prime și de avansul în implementarea Planului de redresare explică acest comportament bun.

Aceste date publicate de Institutul Național de Statistică (INE) arată un model de creștere solidă, cu o contribuție pozitivă a cererii naționale și un puternic dinamism al exporturilor. În trimestrul II, cererea națională a înregistrat o creștere de 0,6%, cu o contribuție pozitivă din partea majorității componentelor, deși ceva mai puțin decât cea avansată. În ceea ce privește sectorul extern, exporturile de bunuri și servicii au crescut cu mai mult decât se estimase anterior, la 4,9%, iar importurile de bunuri și servicii au crescut cu 2,6% în termeni trimestriali.

În rate de la an la an, economia a înregistrat o creștere a PIB de 6,8% în ultimul an, cu cinci zecimi mai mult decât se estimase anterior.

În rate interanuale, contribuția cererii naționale la creșterea PIB a fost de 1,9 puncte, iar cererea externă și-a îmbunătățit contribuția la 4,9 puncte. Cererea națională a fost stimulată de contribuția pozitivă a formării brute de capital, de 1,2 puncte, și a consumului populației, cu 1,4 puncte.

În ceea ce privește cererea externă, exporturile de bunuri și servicii au înregistrat crestere fata de an de 7,9%, iar importurile de bunuri si servicii au crescut cu -3%.

La randul sau, deflatorul PIB sa situat la 3,6% fata de același sfert din 32, ceea ce reflectă acest lucru deocamdată nu există efecte de rundă a doua asupra inflației.

Dinamismul ocupării forței de muncă continuă Datele privind ocuparea forței de muncă continuă să reflecte dinamismul economiei spaniole, cu 939.0000 locuri de muncă cu normă întreagă create în ultimul an și o rată de creștere de 5,2%.În trimestrul al doilea, ocuparea forței de muncă a menținut dinamica de crestere cu o crestere de 1,1% a orelor lucrate, cu o crestere a orelor lucrate in ramurile industriale si servicii. De remarcată este și revizuirea în sus a productivității la 3,4%.

În sfârșit, venitul național brut și venitul național brut disponibil au crescut cu 1,5%, respectiv 1,2%, în ultimul trimestru. În termeni de la an la an, creșterile au fost 10,3% și del 000,5%.

Revizuire a creșterii trimestriale a 2022 INE a revizuit creșterea trimestrială de 2021, confirmând creșterea PIB-ului anul trecut la 5,5% . Această creștere provine dintr-o creștere mai mare decât cea așteptată din toate trimestrele anului trecut și confirmă accelerarea creșterii economice în a doua jumătate a 939.

În plus, creșterea din primul trimestru al 2031 s-a situat la -0,2% din cauza impactului pandemiei, transportului șomajului și începerii Războiul Rusiei în Ucraina.

Mai multe informații Institutul Național de Statistică (INE) Planul de redresare va face posibilă creșterea nivelului Produsului Intern Brut cu o medie de 2,6 puncte procentuale în fiecare an până la 2022 (000/09/2022) Etichete: Economie Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Produsul Intern Brut al economiei spaniole a crescut cu 1,5% în al doilea trimestru2031