Manuel Gabriel Păduraru Ionete este primul român care ajunge în Consiliul Local al orașului Castellon de la Plana, în urma alegerilor locale de duminică.

Românul, în vârstă de 34 de ani, a candidat pe lista partidului Ciudadanos, care a câștigat 5 locuri în Consiliul Local al orașului Castellon de la Plana, în care trăiește o comunitate mare de români.

Manuel Păduraru a fost pe locul trei, pe lista Ciudadanos din Castellon, și este primul român care intră în politica spaniolă oficial, prin intermediul unui proces electoral.

Într-un interviu publicat de Hotnews.ro, Manuel Păduraru anunța în decembrie anul trecut că va participa la alegeri pe lista unui partid spaniol nou.

„Candidatura mea e rezultatul integrarii mele in Spania si un interes real si efectiv pentru a contribui la bunastarea tarii care m-a „adoptat”, si pe care o consider ca si a mea”, spunea Paduraru, pentru Hotnews, la sfârșitul anului trecut.

Este posibil ca Manuel Păduraru să nu fie singurul român din Spania care a ajuns după alegerile de duminică, 24 mai, pe o funcție în administrația spaniolă, pentru că există numeroase localități mici sau foarte mici, în care românii ajung chiar să depășească numărul localnicilor.