Prefectul de Ragusa Giuseppe Ranieri a anunțat ieri, în cadrul unei ședințe de videoconferință a Consiliului Teritorial pentru Imigrări, viitoarea deschidere a primului centru municipal polivalent pentru prevenirea și contrastarea angajărilor ilegale.

) Centrul, care va avea sediul în spații puse la dispoziție de municipalitatea Comiso, va fi inaugurat în 10 în martie și la ghișeu, care va fi activată imediat, vor funcționa și asociațiile care au în derulare proiecte de combatere a angajării ilegale prin furnizarea de informații și servicii către imigranți și companii.

Toți membrii Consiliului, începând de la directorul centrului de ocupare a forței de muncă. Ragusei, și-au asigurat colaborarea în acest sens, împărtășind importanța apropierii serviciilor de teritoriu, creând o rețea în munca de contrastare a fenomenului.

, a invitat titularul prefecturii alţi primari să identifice spatii similare sa fie rezervate proiectului in cel mai scurt timp posibil, verificandu-se si posibilitatea folosirii si a bunurilor confiscate crimei organizate.

In final, cuprinsul „Indrumarilor Nationale privind identificarea, protectia, asistenta victimelor exploatării prin muncă în agricultură „- elaborat în cadrul „Planului trienal de combatere a exploatării forței de muncă în agricultură și a angajării ilegale (2020 – 2022) „și adoptat cu un acord din 7 octombrie 2021 de către Conferința Regiunilor de Stat și Autorităților Locale – cu scopul de a partaja cu municipiile traseele de implementare pe teritoriu.

# PiacerediConoscerti. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) 06. 4651

Sursa: Primul centru municipal de lupta împotriva angajării ilegale în zona Ragusei