Instituțiile și organismele locale s-au întâlnit astăzi în prefectura Campobasso pentru a face bilanțul primirii cetățenilor ucraineni care fug de conflict. Prefectul Francesco Antonio Cappetta a convocat ședința mesei de coordonare regională.prefecți care, împreună cu acesta, se ocupă de nevoile din zonă legate de fenomen.

Prin urmare, a fost efectuată o analiză. asupra solutiilor actuale de locuinte si a celor ce se pot gasi in cazul unor necesitati ulterioare, referindu-se in primul rand la Cas (Centre extraordinare de primire) si la reteaua Sai (Sistem de receptie si integrare)

prefecții din Campobasso și Isernia reprezentați i-au interesat deja pe primarii din Molise să evalueze posibilitatea semnării acordurilor de colaborare cu care să încredințeze administrarea ospitalității municipalităților.

O atenție deosebită va fi acordată minorilor prin activare instituțiile și garanțiile necesare privind dreptul la educație, accesul la servicii educaționale și participarea la viața comunităților școlare, inclusiv cu implementarea proiectelor de integrare

#O placere sa te cunosc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) . 4651

Sursa: Primirea refugiaților în Campobasso: atenție maximă pentru minori