Nova Pantalla (sala 3) este prima expoziție majoră dedicată în întregime industriei jocurilor video din Catalonia. Scopul său este de a aduce procesul de creație din spatele unui joc video tuturor publicului, de a face publice profilurile profesionale care participă la acesta și de a sărbători marile producții de succes internațional realizate de studiourile catalane. Pentru a realiza acest lucru, invită vizitatorii să se cufunde în această lume prin instalații captivante, conținut interactiv și jocuri.

Expoziția are un caracter clar informativ și ludic cu scopul de a ajunge atât la fani, cât și la toți acei oameni care nu s-au apropiat niciodată de mediul interactiv: răspunde la multe întrebări și oferă un radiografia actuală și precisă a sectorului din Catalonia. De la inaugurare, în aprilie anul trecut, a fost vizitat de mai mult de 85. oameni, devenind unul dintre cele mai de succes spectacole ale anului la Barcelona.

Ecran nou Cât despre Sindromul Ulise (în perioada 1-4 septembrie, în Jardí), propune o călătorie vitală, vizuală și muzicală în jurul 11 panouri și aproximativ cincizeci de imagini foto, care este formatul cu care lucrează artistul Josep Maria Palou, la jumătatea clasicului fotografie, montaj și colaj. Ulise este citat și revizuit, reinterpretat prin imagini puternice de format mare care se suprapun, fuzionează sau se căsătoresc, creând viziuni noi și adesea tulburătoare. Textele și imaginile sunt însoțite, prin intermediul QR-urilor, de melodii din marile clasice pop și rock, precum David Bowie, Pink Floyd, Brian Eno, Peter Gabriel sau The Doors.

Ulise Sursa: Prima expoziție de jocuri video din Catalonia mătură și depășește 71. vizitatori