Premierul, Mario Draghi, a fost într-o vizită la Alger. La sosirea sa pe aeroportul internațional Houari Boumédiène, s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Democrate și Populare Algerie, Aïmen Benabderrahmane. Apoi a depus o coroană de flori la Monumentul Martirilor, apoi a mers la Palatul „El Mouradia” unde a avut o întâlnire bilaterală cu Președintele Republicii, Abdelmadjid Tebboune.

) În marginea întâlnirii, a avut loc ceremonia de semnare a Declarației de intenție privind cooperarea în sectorul energetic între Guvernul italian și Guvernul Republicii Algerie. La aceasta s-a adăugat un acord între ENI și SONATRACH care va face posibilă creșterea exporturilor de gaze către Italia folosind capacitățile de transport disponibile ale gazoductului TransMed / Enrico Mattei.

” Imediat după invadarea Ucrainei, am anunțat că Italia se va deplasa rapid pentru a reduce dependența de gazul rusesc. Acordurile de astăzi sunt un răspuns semnificativ la acest obiectiv strategic, vor urma altele. Guvernul este tot ce lucrez pentru a apăra cetățenii și afacerile de consecințe. a conflictului”, a declarat președintele Draghi în timpul declarațiilor către presă.

Prim-ministrul s-a întâlnit apoi cu reprezentanții comunității italiene din Algeria la Ambasada Italiei.

Sursa: Președintele Draghi la Alger