Președintele Generalității, Pere Aragonès, a anunțat astăzi că Guvernul „va crește substanțial ajutorul pentru sportul feminin” , în cadrul angajamentului Guvernului de a crește sprijinul pentru țesătura sportivă catalană, în special în domeniul feminin. „Am de patru ori alocarea bugetară de acum doi ani” , ) Șeful Executivului a făcut acest anunț în cadrul prezentării a noilor linii de sprijin pentru sportul feminin și de ajutor pentru cluburile participante la competiții internaționale, care au avut loc în această după-amiază la Palau de The Generalitat. La eveniment, la care au participat o reprezentanță a sportivilor și cluburilor din Catalonia, au fost însoțiți de ministrul președintelui, Laura Vilagrà Pons, și de secretarul general pentru Sport și Activitate, Fizică, Anna Caula și Paretas. Au participat și jucătoarea Barça CBS Ainhoa ​​​​López și președintele Clubului de Volei Sant Cugat, M. Carmen Manen.

„Acesta este și va fi legislatura sportul feminin ”, a spus Președintele, care a subliniat dorința Guvernului ca egalitatea de șanse să fie o realitate și în acest domeniu, pentru a depăși stereotipurile sexiste și pentru ca echipele feminine să poată concura la cel mai înalt nivel și pe picior de egalitate cu cel masculin ”.

În același sens, ministrul Președinției a reamintit că acesta va fi ) „legislatorul sportului și, foarte ales, al sportului feminin” , dar că acum „trecem de la slogan la fapte” . Laura Vilagrà a mai subliniat că liniile de ajutor prezentate astăzi constituie un „salt calitativ și cantitativ foarte important în sprijinul lumii sportului catalan”. „Liniile de subvenții sunt un exemplu clar al sprijinului pentru sportul catalan de către Guvern” , a susținut șeful Președinției și a concluzionat că Generalitat este de partea lumii sportului pentru . ) „ajută la înfruntarea dificultăților și colaborează pentru ca sportul catalan să continue să exceleze” .

Secretarul general al „Sportului și activității fizice a subliniat că cu acestea granturi „dorim să împuternicim sistemul sportiv catalan. De aceea creștem sprijinul financiar, în special pentru femei, pentru ca acesta să câștige vizibilitate, să genereze referințe și să corecteze inegalitățile”.

Anna Caula a expus noile linii de sprijin pentru sportul feminin, programul Catalonia în Lume pentru participarea internațională a organizațiilor sportive catalane și recunoașterea rezultatelor sportive obținute.Activitatea Fizică (SGEAF) va aloca un total de 3 milioane de euro pentru întreg acest program de ajutor, cu un buget de 2021 de 206. euro.

În afară de majorarea bugetului, cealaltă noutate a acestui program de ajutor va ajunge nu numai cluburilor care participă la cele mai înalte categorii de stat, ci și celor care o fac în a doua categorie, care vor susține mai multe echipe.

În ceea ce privește cel de-al doilea program de ajutor, legat în participarea cluburilor masculine și feminine la competițiile internaționale (programul Catalonia în Lume), Executivul face, de asemenea, un efort relevant pentru a se asigura că cluburile țării pot participa la principalele turnee internaționale, unde proiectează ADN-ul sportului catalan și prestigiul sportiv al Cataloniei.subvenții: prima, pentru sprijinirea echipelor care au fost promovate la categorii de stat, iar a doua, pentru echipele care au obținut rezultate relevante la cele mai înalte categorii de stat.

Sursa: