În această după-amiază, președintele Generalității, Pere Aragonès, a inaugurat remodelarea completă a centrului de îngrijire specializată Pinya de Rosa și a reședinței Fundației Aspronis din Palafolls pentru persoanele cu dizabilități intelectuale care au nevoie de sprijin extins și pe scară largă. Pere Aragonès și-a exprimat „recunoașterea și recunoștința” Fundației Aspronis pentru munca sa, care ne ajută să facem o țară incluzivă, în care toată lumea, indiferent de diferite capacitățile pe care le avem, pot avea o viață demnă”.

În cadrul discursului său de la ceremonia inaugurală, la care au participat rezidenți și familiile acestora, șeful Executivului a arătat sprijinul Guvernului față de Fundație și a evidențiat că atât Administrația, cât și această entitate împărtășesc scopul „de a încerca să slujim cât mai bine pe alții, pe unele dintre instituții, pe altele din activități atât de importante și organizații atât de importante precum Fundația Aspronis ”.

În acest sens a subliniat importanța ca „persoanele cu abilități diferite din țara noastră să aibă spații de trăiesc cu demnitate deplină, cu autonomie deplină și unde toți lucrătorii pot oferi tot ce este mai bun din ei înșiși”.

Fundația ASPRONIS este o organizație non-profit care deservește mai mult de 600 adulți cu dizabilități intelectuale și alte grupuri aflate în situație de vulnerabilitate din județul La Selva și din cele cinci municipii mai la nord de Maresme. De asemenea, are grijă de mai mult de 1 250 în fiecare an în îngrijirea timpurie. În Palafolls deservește 8 persoane în centrul de zi și 46 mai multe în locuri rezidențiale convenite cu Generalitati

Anterior, șeful Guvernului a efectuat o vizită instituțională la Consiliul Local din Palafolls, unde s-a întâlnit cu primarul, Francesc Alemany, și cu alți membri ai Consiliului Local.

Sursa: Presedintele aragonez inaugureaza renovarea reședinței Fundației Aspronis din Palafolls