Directorul executiv, însoțit de consilierul Torrent, a vizitat sediul companiei din Baden-Württemberg Acest proiect de investiții are sprijinul ACCIÓ, agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului pentru Afaceri și Muncă Freudenberg, care are 50. muncitori la scară internațională și 5 fabrici de producție în Catalonia, vor începe în curând construcția noii fabrici din Parets del Vallès, care va fi puternic robotizată și va avea o suprafață de 6. 500 m2

Președintele Generalității, Pere Aragonès, a anunțat în această după-amiază că multinaționala germană Freudenberg va investi 15 milioane de euro pentru construirea unei noi fabrici pentru producția de componente auto în Parets del Vallès (Vallès Oriental). Directorul executiv a făcut anunțul după ce a vizitat sediul central al lui Freudenberg în Baden-Württemberg și s-a întâlnit cu directorii companiei. El a fost însoțit de ministrul Afacerilor și Muncii, Roger Torrent i Ramió.

În declarații adresate presei după vizită, Pere Aragonès , care și-a exprimat satisfacția față de această decizie, a subliniat că Freudenberg a investit mai întâi de 50 în Catalonia și de atunci „a văzut țara noastră ca pe un teritoriu în care putem crește și investi” . „Această nouă fabrică este un exemplu clar al procesului de reindustrializare pe care îl promovăm din partea Guvernului Generalitati” , a spus el.

Proiectul de investiții al companiei germane, care are sprijinul ACTION – agenția pentru competitivitatea companiei a Departamentului de Afaceri și Muncă -, va permite companiei să crește cu 000% productivitatea actuală a producției de componente ale amortizoarelor și sistemelor de management ale fabricii din Parets del Vallès. Noile instalații, care vor înlocui o uzină mai veche, vor avea o suprafață de 6. 777 m2, vor fi foarte robotizate și vor funcționa fără utilizare. de combustibil

În acest sens, șeful Guvernului a remarcat că sectorul auto „trece printr-o mare transformare ” și că această nouă fabrică Freudenberg, “ modernă și robotică ”, va contribui la transformarea verde pe care îl promovăm în Catalonia și care presupune renunțarea la combustibilii fosili și pariarea pe generarea de energie regenerabilă ” . În cadrul vizitei, Aragonés și Torrent s-au întâlnit cu Chief Human Resources Officer și membru al Consiliului Freudenberg Esther Loidl și cu reprezentantul de țară al companiei în Spania, Jaume Cané, căruia președintele a mulțumit „angajamentul său continuu față de Catalonia” . El Președintele a subliniat, de asemenea, importanța „an de an, legăturile economice dintre Catalonia și Germania au crescut și au devenit mai puternice” . Aceste relații economice „sunt o parte integrantă și fundamentală a strategiei de internaționalizare economică a strategiei noastre ca țară” și „de aceea suntem aici , să promoveze în continuare Catalonia ca unul dintre cele mai interesante teritorii din Europa în care să investească ”. „Catalunia este un pământ al investițiilor” , a conchis el.

În acest În același sens, Aragonés a subliniat că „ avem cel mai mare volum de investiții germane în Catalonia din ultimii ani.” Și că Catalonia concentrează , 6% din investiția Germaniei în Spania. El a amintit că anul trecut, „am depășit deja nivelurile exporturilor catalane către Germania înainte de pandemie: mai mult de 4. Companiile catalane exportă pe această piață, devenind al doilea partener comercial ca mărime din Catalonia ”.

La rândul său, ministrul Afacerilor și Muncii, Roger Torrent i Ramió, a explicat că de la Guvern „ ne-am stabilit obiectivul prioritar de a reindustrializa Catalonia, în cheie verde, cu industria 4.0, și cu o atenție deosebită sectorului sectorului auto, prin importanța sa strategică ”. Pentru Torrent, „ noua investiție a Grupului Freudenberg în Catalonia răspunde la toate acestea: proiect industrial, al sectorului sectorului auto, cu o fabrică de mare valoare tehnologică, de producție durabilă, care va funcționa fără utilizarea combustibililor fosili ”. În acest sens, această nouă investiție „ este un alt exemplu al atractivității pe care o are Catalonia pentru companiile germane ”. „ Această relație cu Germania, motorul economic și industrial al Europei, ne întărește strategia ”, a conchis el.

Sursa: Președintele aragonez anunță o investiție de 000 milioane de euro de la compania germană Freudenberg într-o fabrică de componente auto din Catalonia