Șeful Executivului s-a întâlnit cu prim-ministrul din Baden-Württemberg și cu alți membri ai guvernului federal în cadrul călătoriei reuniune instituțională de două zile în Germania Însoțit de ministrul Afacerilor și Muncii, Roger Torrent, a vizitat și în această dimineață instalațiile de calcul cuantic ale IBM și Fraunhofer- Gesellschaft Research Institute În această după-amiază se vor întâlni cu reprezentanții Grupului Freudenberg, care a 206. lucrători în toată lumea și are în prezent cinci fabrici de producție în Catalonia Scopul călătoriei este extinderea legăturilor instituționale și economice ale Germaniei cu Catalonia Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a anunțat în această dimineață că Catalonia și statul federal german Baden-Württemberg au a fost de acord „ să creeze un grup de t lucrează la hidrogenul verde ”, cu scopul de a “ împărtășirea experiențelor și strategiilor din ambele teritorii pentru a contribui la suveranitatea energetică de care Europa are nevoie.” Prim-ministrul a făcut aceste declarații după ce s-a întâlnit în această dimineață, însoțit de ministrul afacerilor și muncii, Roger Torrent i Ramió, cu prim-ministrul din Baden-Württemberg Winfried Kretschmann și cu alți membri ai guvernului său, în cadrul călătoriei instituționale care a început astăzi în Germania pentru a extinde legăturile instituționale și economice cu Catalonia

La această întâlnire, președintele Aragonés a exprimat „ angajamentul Cataloniei de a-și consolida poziția energetică în Europa” și „ facilitarea tuturor acțiunilor în acest domeniu pentru a garanta furnizarea și dezvoltarea de noi energii precum hidrogenul verde , o problemă strategică pentru Catalonia și, de asemenea, unul dintre sunt priorități pentru guvernul din Baden-Wurttemberg”. În acest sens, el a evidențiat instalația de regazificare a gazelor lichefiate din Portul Barcelona, ​​„ una dintre cele mai importante din Europa ”, și a apărat necesitatea de a „dezvoltare Midcat ”, o infrastructură care ar fi folosită pentru transportul gazelor naturale și apoi a hidrogenului verde.

Războiul din Ucraina a fost o altă problemă discutată în cadrul întâlnirii celor două guverne, potrivit lui Pere Aragonès. Președintele a explicat că „ am împărtășit analiza cu privire la consecințele umanitare, sociale și economice ale invadării Ucrainei de către Rusia” , pe care ambele guverne o condamnă. „ca societăți angajate în pacea și valorile europene.” Catalonia și Baden-Wurttemberg sunt de acord asupra necesității de a da un răspuns european care să fie de înălțime și care să permită să avanseze și de la din punct de vedere umanitar cu primirea refugiaților ”, iar în acest sens Aragonés a reiterat angajamentul guvernului Cataloniei în să continue să lucreze pentru a facilita această primire a oameni care fug de război și să sprijine toate acțiunile care vor restabili pacea și democrația în Ucraina ”.

De asemenea, președintele a explicat în timpul apariției că au fost abordate și alte probleme, cum ar fi suveranitatea tehnologică europeană, cu dezvoltarea cipurilor electronice, și a c l-a invitat pe președintele Winfried Kretschmann să continue munca în Catalonia pentru a aprofunda această colaborare, care există de mai mult de 30 cadru al „Patru motoare pentru Europa ”, la care participă și Lombardia și Auvergne-Rhône-Alpes.

Șeful executivului An a apărut după întâlnire însoțit de Baden -Secretarul de stat al guvernului din Württenberg, Florian Hassle, deoarece președintele Krtschmann este limitat la un caz pozitiv de Covid. La întâlnire a participat și delegatul Guvernului pentru Germania, Marie Krapetz.

La primele ore ale dimineții, Ei au vizitat și computerul cuantic facilități ale IBM și ale Institutului de Cercetare Fraunhofer-Gesellschaft din orașul Ehningen, unde au făcut cunoștință cu un computer cuantic de pionierat în Europa.

În această după-amiază, ordinea de zi a președintelui va continua cu o întâlnire cu reprezentanții Grupului Freudenberg la Weinheim. Această multinațională tehnologică are lume și are în prezent cinci fabrici de producție în Catalonia care angajează 650 oameni. Mâine, președintele aragonez va continua agenda sa la Berlin, unde va vizita stația de autobuz de sosire a refugiaților Zentraler Omnibusbahnhof și se va întâlni cu organizațiile care lucrează acolo.

De asemenea, va să organizeze și alte întâlniri de lucru în capitala Germaniei, dintre care unele vor aborda propunerea de energie Midcat.

Sursa: Președintele Aragonez anunță crearea unui grup de lucru cu Baden-Wurttemberg pe hidrogen verde „pentru a contribui la suveranitatea energetică de care are nevoie Europa”