Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a declarat astăzi că „acțiunea colectivă, efortul individual și angajamentul agenților și administrațiilor sociale ne vor ajuta să depășim dificultățile” și a adăugat că de la Guvern “ suntem de partea economiei productive a țării ” pentru a face Catalonia “ o țară mai competitivă, o țară care generează locuri de muncă de calitate, o țară în care prosperitatea este o bogăție comună care ajunge la toată lumea.”

Președintele Generalității a făcut aceste declarații însoțit de ministrul afacerilor și Muncii, Roger Torrent i Ramió, în cadrul ceremoniei de decernare a medaliilor și plăcilor lucrării Președinte Macià 2020 și 100. Directorul executiv a profitat de acest eveniment pentru a aminti că premiile ajută la crearea „referente” care vizualizează că „este datorită efortului individual și angajamentului colectiv. că o țară este capabilă să avanseze”. „Catalunia este o țară care a evoluat de-a lungul istoriei datorită eforturilor oamenilor săi” , a adăugat el.

Președintele Generalitati și ministrul afacerilor și Muncii a acordat medaliile lui 24 oameni și farfurii către entități premiate în edițiile de 2020 și 2021. Anul acesta cele două apeluri au fost grupate, 2020 și 2021, de la restricțiile Anului 2018 Nu s-a putut desfășura festivitatea de decernare a plăcuțelor și medaliilor pentru meritul la locul de muncă

Ediția din acest an 2021 a acordat un total de 11 medalii (9 femei și 7 bărbați). Pentru prima dată în istoria premiilor, au fost recunoscute mai multe femei decât bărbați. În ceea ce privește ediția de 2020, Guvernul a decis să acorde, în mod excepțional, o placă tuturor lucrătorilor din toate sectoarele în semn de recunoaștere a răspunsului pe care l-au primit. au dat și continuă să dea pentru a face față pandemiei de Covid – 18. „Fără efortul și angajamentul lor, astăzi Catalonia nu ar fi capabilă să depășească pandemia și să se confrunte cu noi provocări”, a explicat președintele aragonez.

La rândul său, ministrul Afacerilor și Muncii a mulțumit persoanelor și entităților premiate „pentru că au contribuit la ca lumea muncii să fie un pic mai bună și mai corectă în Catalonia ”. Iar în fața „noilor incertitudini” generate de războiul din Ucraina și a problemelor datorate creșterii prețului energiei, ministrul a făcut apel la „ ) dorința de a se recupera fără a lăsa pe nimeni în urmă cu efortul țesutului productiv și măsurile politice conduse care au permis recuperarea locurilor de muncă pierdute de pandemie ”.

. ) Consilierul Torrent a mai cerut ca „ să le înfrunte cu aceeași atitudine ca și cu pandemia, ca o provocare comună, a companiilor și a oamenilor muncii, a lumii private și a instituțiilor pentru că afectează întreaga țară”.

Medalii și plăcuțe la locul de muncă Președintele Macià

Aceste premii recunosc persoanele care în lumea muncii s-au remarcat prin calitățile, meritele personale sau prin serviciile prestate în beneficiul interesului general. Premiile recunosc, de asemenea, companiile sau organizațiile care au excelat la una dintre aceste categorii: promovarea creării de afaceri și a angajării de calitate; responsabilitate socială și corporativă; egalitatea de șanse la locul de muncă și reconcilierea vieții personale, profesionale și de familie și coresponsabilitatea între femei și bărbați în munca de piață și casnică și îngrijirea oamenilor

Medalia și Placa pentru muncă Președinte Macià au fost create în 1936 de ministrul Muncii de atunci, Joan Comorera i Soler. Aceștia sunt numiți președinte Macià în onoarea primului președinte și restaurator al Generalității moderne.

Anul 2015 , Generalitat de Catalunya a recuperat aceste premii pentru a distinge persoanele și entitățile care, prin eforturile lor și exemplul lor contribuie la consolidarea activitatii economice a tarii noastre.

PREMIATII:

AN 2020

Plăcuțe pentru lucrare Președintele Macià

Executivul a fost de acord să acorde Placheta lucrării Președinte Macià următoarelor entități :

Secția Agricolă și de credit a Llorenç del Penedès, SCCL, la categoria Promovarea creării de afaceri și a calității locurilor de muncă : este un prim- cooperativă de clasă cu o componentă socială și economică care rămâne un semn distinctiv al entității. Se remarcă prin participarea activă la viața locuitorilor satului, având întotdeauna în vedere ca obiectiv principal îmbunătățirea proceselor de producție agricolă, comercializarea produselor sale (vinuri, cave și uleiuri), precum și pentru sprijinirea a creditului agricol şi a consultanţei.a asociaţilor săi. În plus, este o entitate relevantă în municipiu, atât din punct de vedere social, cât și cultural și economic. Anul acesta, se sărbătorește centenarul cramei.

Specia Corbella, la categoria Promovarea creării de afaceri și a ocupării de calitate: Înființată în 1923 de Francesc Corbella în Rocafort de Queralt, condimentele Corbella sunt singurele dovezi a ceea ce a fost una dintre capitalele șofranului din țară. Francesc Corbella a început să călătorească din oraș în oraș vânzând șofran, scorțișoară și ardei negru și roșu 71 ani. Soția lui vindea mirodenii în prăvălia de sub casa unde lucrau femeile din sat făcând hârtii de șofran. În prezent, afacerea este condusă de a patra generație a familiei Corbella din Rocafort de Queralt. Compania se caracterizează prin muncă artizanală, măcinarea mirodenilor în propria moara și urmând rețetele și amestecurile bunicului Conrado Corbella. Proiectul de a patra generație este de a menține afacerea cu condimente și ierburi cu valorile calității, muncii manuale și producției locale, precum și introducerea unor ambalaje mai durabile și produse mai ecologice pentru a reduce amprenta asupra mediului.

Germans Blanch Horticultural Farms, în categoria de responsabilitate socială corporativă: Înființată în 1988 în Altafulla, este o afacere istorică și de familie dedicată agriculturii. În prezent, singurul fermier din municipiul Altafulla. De-a lungul anilor a crescut și s-a adaptat noilor vremuri. Au început cu teren, apoi cu retail marketing în magazinul propriu-zis și în ultimii ani cu o prezență în rețea care își promovează produsele prin magazin online. Compania este un model de inovație în sistemele de legumicultură respectând tradiția, obținând produse de cea mai înaltă calitate, punând în valoare în același timp produsul local.

Fundația Intermedia, la categoria Egalitatea de șanse în muncă și concilierea vieții personale, profesionale și de familie, precum și coresponsabilitatea între femei și bărbați pentru munca de piață și casnică și îngrijirea persoanelor: Înființată în , misiunea Fundației Intermedia este de a facilita angajarea, integrarea socio-laborală și perfecționarea profesională prin consiliere, îndrumare și formare. În plus, Fundația îmbunătățește angajarea persoanelor, în special a celor care se află într-o situație vulnerabilă, și generează legături cu companii din punct de vedere al responsabilității sociale corporative. Este o entitate responsabilă social, care asigură egalitatea de șanse, echitatea de gen și nediscriminarea oricărui grup. Fundația contribuie la munca decentă, la creșterea economică și la reducerea inegalităților prin îngrijirea, sprijinirea inserției și formării persoanelor cu vulnerabilitate mai mare față de piața muncii, precum și abordarea companiilor. profiluri în organizațiile lor.

POMPA 100, SL, în categoria responsabilitatea socială corporativă : Înființată în 100 în Olot, La Mancha 1876, SL este o companie din sectorul siderurgic strâns legată și angajată în teritoriu. De la înființare, a continuat să își mențină sediul și conducerea tuturor companiilor care o alcătuiesc la Olot. Ei lucrează acolo 220) persoane din diferite locuri de muncă din Girona și Barcelona.

Unió Consorci Formació, în categoria de responsabilitate socială corporativă: Înființată în 2007, Unió Consorci Formació aparține Unió Catalana d’Hospitals și Consorci de Salut i Social de Catalunya. De asemenea, are un acord de colaborare strategică cu Institutul Catalan de Sănătate pentru implementarea educației continue pentru sectorul în ansamblu. De asemenea, are acorduri cu societăți științifice, asociații profesionale, universități și alte organizații pentru dezvoltarea diferitelor inițiative, proiecte și activități în toată Catalonia. Unió Consorci Formación are două direcții de activitate: formare personalizată (care este cea mai mare în întreaga activitate) și formare deschisă (un spațiu strategic pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și lucru în colaborare

Pe parcursul celui de-al doilea trimestru al lunii 2020, odată cu creșterea cazurilor de infectare cu Covid- 2020. , a fost depistată nevoia de a angaja persoane care să acorde servicii la căminele de bătrâni, dată fiind situația și numărul mare de concedii medicale ale cadrelor medicale. Din acest motiv, au promovat locuri de muncă specifice pentru a permite oamenilor să lucreze în reședințe, considerând că lipsa personalului face necesară încorporarea persoanelor cu lipsă de calificări de bază pentru îngrijire. Timp de trei luni, Consorțiul pentru Educație Continuă din Catalonia, împreună cu Serviciul Public de Ocupare a Forței de Muncă din Catalonia (SOC) și Unió Consorci Formació, au promovat o formare virtuală pentru primirea și încorporarea personalului care să ofere sprijin pentru reședințe.

Medalii pentru muncă Președintele Macià

Pe de altă parte, Guvernul a fost, de asemenea, de acord să acorde Medalia pentru muncă Președintele Macià 2018 următoarelor persoane:

Josep Bosch Sayols, născut în Pla de Sant Joan pe 17 august 1931: Legat de sectorul auto, Josep Bosch a înființat compania de vânzare de piese de schimb auto BOSCH ARILLA SA în 1966 în Girona. După deschiderea centrelor în mai multe orașe din Girona, în cursul anului 1984 a fondat compania Grup AD asociată cu firme spaniole. Anul 1988 a încorporat alte companii spaniole și portugheze, fondatorul AD PARTS, cu sediul în Fornells de la Selva, entitatea pe care o prezidează. De atunci, și-a continuat antreprenoriatul în sector, conducând proiectul de parteneriat și colaborare pentru alte țări europene, numit Auto Distribution International, cu sediul la Bruxelles. AD PARTS (Spania și Portugalia) are sediul în Riudellots de la Selva, unde are o fabrică de ambalare a uleiului și a agenților frigorifici pentru a le distribui membrilor grupului.

Enriqueta Durán Cordero, născut la Lourdes (Franța) pe 11 decembrie 1957: Absolventă ca asistent social, cu diplome postuniversitare în mediere și soluționare a conflictelor, și negociere colectivă în domeniul relațiilor de muncă, Enriqueta Durán a promovat examenele și, ca funcționar public al Statului Major General auxiliar, a lucrat în Ministerul Educației. și Știință, Ministerul Sănătății și Consumatorului și Ministerul Economiei și Finanțelor. Din anul 1992, când s-a pregătit universitar ca a asistent social, ea si-a desfasurat activitatea profesionala in diverse centre si entitati din diferite domenii de interventie, precum, de exemplu, dependenti de droguri, minori A ani; sprijin pentru imigranți; îngrijirea populației deținute și prevenirea situațiilor de risc social sau de excludere, printre altele. Din 1997, anul în care a aderat la UGT, este mediator familial calificat. . De la 2008 la 2018 a fi șeful sectorul Dependență și Egalitate al Federației Serviciilor Publice a UGT din Catalonia, al cărui sindicat este secretarul politicilor sociale de la 2016. José Manuel Fandiño Crespo, născut în Figueres la 22 decembrie 1950:

Licențiat în Științe Economice în anul 1969, José Manuel Fandiño a început să lucreze la firma Cervemàtica SA din Santa. Perpètua de Mogoda. În această firmă din sectorul metalurgic, unde a desfășurat sarcini legate de managementul economic, fiscal și administrativ, a început primele contacte cu lumea sindicalismului, iar anul 1978) a fost afiliat la UGT. De atunci a început să lucreze în sindicat, unde a îndeplinit diverse sarcini de aproape 50) ani în domenii precum negocierile colective, cabinetul tehnic, Consiliul Economic și Social, Consiliul Economic de Muncă și Social. În prezent colaborează cu UGT din Catalonia în calitate de consilier pe planuri de pensii și reprezintă sindicatul în diferite organisme.

Juan Pedro García Martínez, născut în Caniles (Granada) la 24 octombrie 1942: A sosit în Catalonia la vârsta de 16 ani , unde el emigrat în căutarea unui loc de muncă, Juan Pedro Martínez a lucrat printre altele în sectorul siderurgic, iar acest lucru i-a permis să vadă o oportunitate în lumea reciclării, în special în domeniul ambalajelor industriale. În ani 43 și-a început antreprenoriatul într-un mic atelier din Barcelona care, datorită creșterii producției, s-a mutat la Polinyà, unde a continuat activitatea și a fondat BIDONES JP, SL. Anul 1992 a fost autorizat de fosta Comisie a Deșeurilor ca fiind unul dintre primii gestionari a deșeurilor din Catalonia. A fost un pionier în respectarea reglementărilor de mediu și de protecție a sănătății ale angajaților săi. A fost o persoană inovatoare într-o activitate sensibilă precum recuperarea containerelor cu deșeuri banale și periculoase, iar anul 2008 a mutat compania la Fogars de la Selva, condusă în prezent de două dintre fiicele sale, unde lucrează 43 persoane

Lluís Garrofé Consul, născut în Tartareu, municipiul Les Avellanes și Santa Linya, pe 16 octombrie 1920: A fost profesor de școală în mai multe sate, precum La Pobla de Segur, Gerb, Les Avellanes, Santa Linya, l’Ametlla del Montsec, Os de Balaguer. În orașul Balaguer a lucrat la școala Gaspar de Portolà în perioada 25) ani până la pensie. Dincolo de activitatea de profesor, Lluís Garrofé a organizat diferite activități extracurriculare. Una dintre cele mai cunoscute au fost sălile de formare cu firme precum „Stylmode” din Balaguer, pentru a forma și promova angajarea studenților. A promovat întâlniri ale elevilor de anul VIII din diverse școli, cu sesiuni de film forum sau cu publicarea unei reviste comune. Aceste activități au dus la ruperea barierelor între tinerii din Balaguer care au mers la diferite școli. Multe alte activități, cum ar fi excursii la Pedrera de Rúbies, au fost cursuri practice pentru a introduce paleontologia din Montsec și regiunea La Noguera. Garrofé a fost și forța motrice din spatele seriei de prelegeri despre „Istoria Pământului”. Întâlniri și tabere și tabere cu Centrul de agrement Gaspar de Portolà sunt încă organizate. Ca director de tabără a organizat mai mult de 40 ediții și mai mult de 40 trasee montane, cu elevi si absolventi.

Ramon Llobet Riera, nascut în Manresa pe 21 iunie 1940: Mereu legat de afacerea alimentară de familie, Ramon Llobet și-a început cariera în ani, următorul tatăl său , Ignasi Llobet Vila. Anul 1876, tatăl său a deschis prima graneria ”în Manresa si 1958 a deschis primul „Llobet Self-Service” la Manresa, unde Ramon Llobet a preluat în 19 ani , mizand mereu pe inovatie, mancare si proximitate. În spatele acestui prim sa deschis 28 mai multe supermarketuri. Ramon Llobet a fost un pionier în crearea de loturi și coșuri de Crăciun cu linia Llobet Regals, una dintre companiile lider în crearea de loturi în toată Spania. În prezent este președintele Grupului Llobet, un grup de afaceri dedicat producției și distribuției de alimente, cu mai mult de 70 ani de experiență în lumea alimentației.

Vicente Martínez Sánchez (postum ), născut în Valencia la Mai 1937: La vârsta de 13) ani, Vicente Martínez a început să lucreze în diferite ateliere mecanice, și în 21 a intrat ca ucenic în societatea Acea-Ces, situată în Sant Quirze del Vallès, firmă care ulterior a devenit mental ABB prin fuziune. Datorită eforturilor sale, a devenit un strungar deosebit la această firmă, unde a lucrat mereu până la pensie. Activist sindical în anii dictaturii Franco, Vicente Martínez a luptat pentru drepturile muncitorilor și democrația. A fost unul dintre fondatorii sindicatului USOC din Vallès Occidental și președintele consiliului de întreprindere la ABB

Josep Maria Nogué Guitart, născut în Les Preses în iunie 4 1968: Cu pregătire ca restaurator la Școala de Ospitalitate Sant Narcís din Girona, management hotelier la Școala de Turism din Girona și cu Ca somelier, Josep Maria Nogué a început să lucreze la vârsta de 9 ani, îmbinându-l cu studiile. După un sezon în Franța, Josep M. Nogué a lucrat la Hotel Mas de Torrent și la Hotel Carlemany din Girona. Anul 1987 sa mutat la Roses pentru a gestiona un grup de restaurarea Grupului Maxor. Ulterior, s-a întors la Olot unde și-a deschis propria afacere de restaurante.

Josep Fermí Pinyol Pina, născut la Barcelona la 23 Mai 1955: Josep Fermí Pinyol este licențiat în Economie și Studii de Afaceri de la Universitatea din Barcelona. „Alter Mútua de Previsión Social dels Advocats de Catalunya a Prima Fixa desde la año 1980. Anterior a fost partener și șef al departamentului fiscal la Abogados & Economistas; șef al departamentului de costuri al companiei Esselte, SA și membru al departamentului fiscal al Institutului de Specialități Juridice.

Jordi Presas Vidal, născut în Cassà de la Selva el iunie 1957: Cu a licențiat în Inginerie Chimică și în Dreptul Muncii și Securitate Socială, Jordi Presas a fost muncitor în industria chimică și a fost membru de sindicat afiliat CCOO, unde a fost secretar general între eu 2005. Ulterior, a ocupat diverse funcții în cadrul sindicatului ca secretar de Socio-Economie, Organizare și Acțiune Sindicală. Este directorul Seminarului Salvador Seguí, organismul CCOO pentru dezbateri naționale și sindicale

Joan Pujol Segarra, născut în Pla de Santa Maria la Noiembrie 1941: Licențiat în Economie și Afaceri la Universitatea din Barcelona, ​​Joan Pujol a fost secretar general pentru Promovarea Națională a Ocupării Forței de Muncă (1980 – 2020). De asemenea, a fost membru al Consiliului Economic și Social al Spaniei (CES); a Comisiei de Economie și Fiscalitate a CES și a Comitetului Executiv al Asociației Plan Strategic Metropolitan din Barcelona. Joan Pujol a participat la pacte și acorduri instituționale cu administrații și organizații fără

Alfonsa Santiesteban Castillo, născută în Lora del Río (Sevilia) la 11 februarie 1960: După terminarea școlii primare, Alfonsa Santiesteban a început să lucreze ca ucenic într-o firmă de textile din Igualada, deoarece nu lucra acasă. să li se permită să continue studiile deoarece tatăl lor avea probleme de sănătate. Dels la 22 ani lucrati ca lucrator de confectii in firme textile d ‘Igualada, año 1976 s-a alăturat sindicatului CCOO și a făcut parte din candidatura pentru alegerile sindicale a companiei Pepa Martí, unde a intrat în Comitetul de companie până la închiderea acestuia în