În această după-amiază, președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a inaugurat noul sediu instituțional al portului Tarragona și a dezvelit placa comemorativă a noii clădiri. În cadrul evenimentului, șeful executivului a ținut să evidențieze „ rolul strategic al portului Tarragona în sectoare precum chimia sau cerealele ” într-un moment precum cel actual în ceea ce privește oferta în aceste zone pot genera alerte. „ Și din port este garantat că continuăm să mergem bine și, în unele aspecte, mai bine decât anul trecut și asta ne dă siguranță ”, a punctat el. „ Este o infrastructură cheie pentru progresul economic al țării ”, a adăugat el.

„ Viitorul Cataloniei trece, din punct de vedere economic, pentru o reindustrializare verde și digitală, iar când vorbim despre asta înseamnă să vorbim despre energie, materii prime și talent ”, a spus șeful Executivului. Și în acest sens a susținut că Tarragona și împrejurimile ei asigură țării infrastructuri de transport, precum portul sau aeroportul Reus, și de natură energetică fundamentală.

„ Catalonia a făcut pași mari de-a lungul istoriei sale datorită eforturilor oamenilor, muncitorilor, antreprenorilor, angajatorilor, tuturor celor care se străduiesc în fiecare zi să genereze oportunități. Deci mulțumesc pentru talent. Și există și există încă mult talent în Tarragona și Camp de Tarragona „, a adăugat el.

Președintele aragonez, de asemenea, a subliniat că această reindustrializare trebuie au infrastructuri „ care nu sunt doar un spațiu de schimb, ci și un spațiu de generare de valoare adăugată ”, iar în această linie a evidențiat dezvoltarea zonei activităților de logistică pariuri, dincolo de depozitare și distribuție, pentru a încorpora industria în port

La eveniment a participat și primarul orașului Tarragona, Pau Ricomà; primarul din Vila-seca, Pere Segura, municipiu în care Portul va dezvolta o parte din proiectele strategice pe care le are în derulare; președintele Porturilor de Stat; Álvaro Rodríguez Dapena; și președintele portului Tarragona, Josep M Cruset.

Anterior, șeful executivului a vizitat noua cameră de management al urgențelor, portul de control și punctul de vedere al noului sediu, unde a a reușit să cunoască diferitele spații și traficul portului. A mers și la depozitul de cereale Ership, unul dintre depozitele situate în incinta portului unde a putut afla starea actuală și eventuala evoluție a stocurilor și fluxurilor de cereale, în special a celor care vin

Vizita președintelui la Tarragona a început în această dimineață la Primărie, unde a fost primit de primarul, Pau Ricomà, și a semnat cartea de onoare. El a fost însoțit și de delegatul Guvernului la Tarragona, Teresa Pallarès.

Sursa: Președinte al Aragon subliniază „rolul strategic” al portului Tarragona și îl revendică drept o infrastructură cheie pentru progresul economic