În această dimineață, președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a justificat poziția strategică a Cataloniei ca capitală tehnologică a Europei de Sud și a Barcelonei „ ca oraș global care atrage talente și investiții ”. Directorul executiv a făcut aceste declarații la prezentarea noilor birouri ale Google din Barcelona, ​​unde a sărbătorit că compania face un pas înainte reafirmând această poziție, care „ arată cât de atractiv este orașul din Barcelona și Catalonia pentru companiile lider și inovatoare din lume, cum este cazul uneia dintre principalele tehnologii tehnologice „.

În timpul discursului său, președintele Aragonés a subliniat sinergiile dintre „ universități, start-up-uri inovatoare și alianțe puternice cu administrațiile publice pentru dezvoltarea de proiecte tehnologice în multe orașe din țara noastră ”. El a explicat, de asemenea, angajamentul strategic al Guvernului de a atrage talente, companii și investiții, precum și de a realiza o transformare energetică, întărirea cipului european și îndreptarea către surse de energie regenerabilă, precum hidrogenul verde.

În plus, șeful Executivului a mai afirmat că scopul Guvernului este de a avea o țară conectată și digitalizată „ pentru a genera prosperitate și bunăstare pentru toată lumea ” și a declarat că prezența Google va permite să favorizeze alianțe pentru promovarea transformărilor de care are nevoie țara, mizând fără echivoc pe sectoarele economice cu mai multă valoare adăugată ”, a spus el. La eveniment, care a avut loc în spațiul Serrahima din Barcelona, ​​au participat și vicepreședintele și ministrul politicilor digitale și Jordi Puigneró Ferrer, precum și ministrul afacerilor și muncii, Roger Torrent Ramió. Înainte de prezentare, președintele și vicepreședintele s-au întâlnit cu reprezentanții companiei.

Sursa: