Președintele Generalității, Pere Aragonès, a declarat „angajamentul” al Guvernului de a aborda discursul instigator la ură și de a lupta împotriva LGTBIfobiei, în cadrul comemorării Ziua Internațională pentru LGTBI + Eliberare, care a avut loc la Palau. „O țară nu este liberă dacă nu este liberă și, prin urmare, poate trăi cu demnitate și drepturi depline, fiecare dintre oamenii care o alcătuiesc” , a explicat el. Președintele a subliniat că eliberarea LGBT + „nu ține doar de dreptul de a iubi pe cine vrei, ci mai presus de toate de dreptul de a fi. Și asta trebuie să cerem pentru a construi o țară diversă” , a spus el.

Șeful Guvernului a reamintit acest angajament ferm al Executivului pentru egalitate, „cu inițiative de pionierat precum dezvoltarea Legii privind egalitatea de tratament și nediscriminarea pentru a proteja administrativ împotriva situațiilor de discriminare, sau și cu întărirea rețelei de puncte UPS pe care o promovăm ca Guvern împreună cu administrațiile țării noastre.”

Aragonés a susținut că “ ar trebui să fim mândri de o țară care este diversă și legile ei garantează egalitatea tuturor ”, a adăugat el, menționând și inegalitățile economice care afectează grupurile vulnerabile. „Avem nevoie de un sistem economic care să ofere egalitate tuturor și de un sistem de valori colective care să permită fiecăruia să trăiască așa cum este, cu toată demnitatea și drepturile individuale” , ea

La rândul ei, ministrul Egalității și Feminismului, Tania Verge Mestre, a apărat în cadrul evenimentului că lupta pentru drepturile omului LGBTI+ este și trebuie să fie un lupta pentru toată lumea, pentru că vorbim de drepturile omului, iar drepturile omului sunt apărate în ansamblu, fără fisuri”. „Drepturile nu sunt doar individuale, ele sunt garantate colectiv și trebuie garantate în toate spațiile, de la locul de muncă la petrecere a timpului liber sau la școală” , a adăugat Verge, care a amintit în continuare că garantarea aceste drepturi „ne provoacă pe fiecare dintre noi, ca rude, profesioniști sau colegi. Nu trebuie să punem întrebări pe oameni, să nu cerem explicații sau să cădem în stereotipuri sau prejudecăți care dor atât de mult.”

Fecioara a concluzionat cu forță că „Nu vom permite niciun regres în drepturi; dimpotrivă, ne dorim o țară a viitorului, cu viitor pentru toți, fără inegalități sau excluderi, cu mândrie pentru Mândrie. De aceea lucrăm cu o maximă foarte simplă: egalitatea și libertatea sunt fie pentru toată lumea, fie sunt privilegiul câtorva.”

În Evenimentul a participat și el de ministrul Președinției, Laura Vilagrà și de președintele Parlamentului, Laura Borràs, și a participat la spectacolul muzical al concurentului programului Euphoria, Joan Liaño, și la prezentarea monologului Mai Boncompte.

Sursa: Președintele Aragonez: „O țară nu este liberă dacă nu poate trăi cu demnitate și cu drepturi depline fiecare a persoanelor care o formează „