Președintele Aragonès la centenarul Federației Catalane de Baschet (foto: Jordi Bedmar)Președintele Generalității, Pere Aragonès, a participat vineri după-amiază la dezvelirea plăcii de comemorare a centenarului baschetului catalan la sediul Federației Catalane de Baschet din orașul Barcelona. În cadrul evenimentului, președintele a amintit că baschetul este un sport”adânc înrădăcinate” pentru țara care a contribuit „mari realizări”, cu „jucători de cel mai înalt nivel” și, de asemenea, la nivel de pregătire cu copiii și tinerii țării.

Președintele a vrut, de asemenea, să laude baschetul ca „un instrument de coeziune socială” pentru orașele și cartierele țării, fiind un ”un punct de întâlnire„care ajută la „creează legături în societate”. „Cluburile ajută la construirea unei țări comune în care toată lumea se simte inclusă.” a punctat şeful Executivului.

Președintele Aragonès și președintele Federației Catalane de Baschet dezvăluie placa comemorativă (foto: Jordi Bedmar)Președintele Aragonès a evidențiat, de asemenea, valorile transmise de sportul baschet precum „munca în echipă, efort și voință de depășire, înțelegând că uneori câștigi și alteori pierzi și mereu trebuie să lucrezi înainte” precum și munca sa în „promovarea sănătății comunitare”.

„Baschetul este un reper pentru feminizarea sportului”, a spus președintele Aragonès, care a recunoscut că, deși „mai este un drum de parcurs”angajamentul baschetului în acest sens a permis”multor fete, femei, să ocupe spații care anterior erau deținute de bărbați”.

La eveniment a fost prezentă și secretarul general pentru Sport și Activitate Fizică, Anna Caula.

sursă: Președintele Aragonès laudă sarcina de „coeziune socială” a baschetului catalan