Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a asigurat în această seară că „fără MWC Barcelona nu ar fi capitala mondială a telefoniei mobile”. Șeful Executivului a afirmat acest lucru în timpul prezentării premiului Catalan al Anului către CEO-ul GSMA și organizator al Mobile World Congress, John Hoffman, în cadrul unei gale organizate de Periódico de Catalunya și care a avut loc la National Muzeul de Artă al Cataloniei. Președintele Generalității a subliniat că tandemul dintre Barcelona și MWC este „o combinație de succes”, care a devenit un stimulent determinant pentru „impulsul și transformarea sistemului nostru productiv”. În timpul intervenției sale , șeful Executivului i-a mulțumit lui Hoffman și echipei sale pentru că au ales Barcelona pentru a găzdui acest eveniment internațional și a subliniat că „Dacă au putut avea încredere în Catalonia, este pentru că de ceva vreme avem un substrat foarte bun care a alimentat și a permis creșterea și dezvoltarea întregului ecosistem digital”

. În acest sens, președintele Aragonès s-a referit la sistemul universitar de „excelență” din Catalonia, prestigiul internațional al grupurilor sale de cercetare și numărul tot mai mare de companii și antreprenori. „Trebuie să avem încredere în noi”, a afirmat el, convins că „aceasta încredere în noi înșine este ceea ce, în ciuda dificultăților momentului, ar trebui să ne facă să privim viitorul cu optimism”.Președintele Aragonès a subliniat „angajamentul cu Catalonia și Barcelona” de la Hoffman și a adăugat că „avem un drum înainte împreună”. Directorul executiv și-a încheiat intervenția asigurându-se că „dragostea lui pentru Barcelona și Catalonia care, fără nicio îndoială, îl fac un alt catalan”.

Sursa: Președintele Aragonès: „Fără Mobile World Congress Barcelona nu ar fi capitala mondială a telefoniei mobile”918139