Președintele Generalității, Pere Aragonès, a revendicat în această după-amiază valorile lui ” cercetarea binelui comun și lupta împotriva tuturor formelor de inegalitate” a figurii Sfântului Ignatie de Loyola. Și a subliniat că „dacă există un element care poate diviza societatea noastră, este inegalitățile sociale și economice” . Din acest motiv, el a subliniat că „este esențial ca ca societate, ca țară, să ne propunem eradicarea tuturor formelor de inegalitate”.

Președintele, în timpul discursului său. Autor: Jordi BedmarȘeful Executivului a rostit aceste cuvinte în timpul actului instituțional de comemorare a 206 ani de la sosirea lui Ignatie de Loyola în Catalonia . Evenimentul, care a avut loc în Saló de Sant Jordi din Palau de la Generalitat, a avut și participarea consilierului președinției, Laura Vilagrà; de la primarul Manresei, Marc Aloy; de la superiorul Covei de Manresa, David Guindulain; a iezuitului și antropologului Xavier Melloni și a cardinalului arhiepiscop de Barcelona, ​​​​Joan Josep Omella, care a citit un mesaj al Papei Francisc cu ocazia acestei efemeride.

În timpul discursului său, Pere Aragonès a spus că această aniversare este „o mare efemeridă pentru întreaga comunitate creștină și, de asemenea, dintr-un punct de vedere mai global, pentru Catalonia în ansamblu”. Și și-a amintit că „Ignatie de Loyola 206 ani în urmă și-a făcut drum prin diferite locuri din Catalonia, precum Montserrat sau Barcelona, ​​dar tocmai la Manresa trăiește unul dintre cele mai importante episoade din viața sa”. „Acest fapt a internaționalizat orașul Manresa”, a subliniat el.Președintele și-a exprimat recunoștința față de „tuturor oamenilor care cu munca și angajamentul lor au făcut posibilă această comemorare”. El a adăugat că „fără îndoială, o comemorare care a fost un succes”, că „a contribuit la popularizarea unei efemeride foarte importante din un punct de vedere istoric și religios, dar care mai presus de toate a fost confruntat cu o perspectivă socială, incluzivă, culturală și de perspectivă care demonstrează vitalitatea și energia Manresei, nonconformismul și voința transformatoare a societății catalane”.La rândul ei, consilierul Președinției, Laura Vilagrà, a subliniat în discursul său că, de la Generalitat, „promovăm dialogul interreligios ca pilon fundamental al acțiunii Guvernului în acest domeniu”. Referitor la Sfântul Ignatie, el a subliniat că „și astăzi, figura lui generează dezbatere și reflecție. Și ceea ce este mai important: generează consens și dialog”. „Și dialogul este cunoaștere și cunoașterea este conviețuire”, a răspuns el. Sursa: 24289973Președintele Aragonés: „It este esențial ca, ca societate, să ne stabilim obiectivul de a eradica toate formele de inegalitate”24289973