Miercuri, președintele Generalității, Pere Aragonès, a condus inaugurarea noii fabrici din 12. m 2 al companiei de tehnologie Wallbox din Zona Franca din Barcelona pentru a produce încărcătoare pentru vehicule electrice. Acesta este un proiect care a presupus o investiție de 9 milioane de euro și va permite crearea de 500 locuri de muncă atunci când va fi pe deplin operațional.

În timpul discursului său la eveniment, directorul executiv a lăudat și mulțumit munca acestei companii. El a afirmat că „Catalunia și Wallbox sunt parteneri în calea de urmat” și a subliniat că această companie generează capacitate de producție industrială în țara și se potrivește cu reindustrializarea care conduce Catalonia, care este verde și digitală ”.

Pere Aragonès a pus Wallbox ca exemplu pentru toate companiile din Catalonia

„să gândească în mare, cu ambiție și să genereze prosperitate care să ajungă la toate familiile și casele țării”

Șeful Executivului a mai subliniat că Guvernul este de partea companiilor strategice și a subliniat că „aceeași uzină a fost unul dintre beneficiarii liniei de ajutor ACTION High Impact, cu grant. de peste jumătate de milion de euro 543.11), către generează 500 locuri de muncă ” . Noua fabrică, care angajează deja mai mult de oameni), are o capacitate de producție de 700 încărcătoare anuale pentru vehicule electrice care vor fi ulterior exportate în Europa și Statele Unite.

*) Pe langa zona de productie, noile facilitati din Zona Franca dispun si de un laborator pentru efectuarea de teste si teste de calitate ale incarcatoarelor si analiza durabilitatii produselor acestora prin intermediul a doua camere conditii climatice care permit reproducerea climatului. de oriunde în lume. Anul trecut, compania a alocat 12 milioane de euro activităților de cercetare și dezvoltare.

Înființată în și cu sediul în Barcelona, ​​​​Wallbox are în prezent 900 angajați. Noua fabrică de producție o completează pe cea pe care Wallbox a amplasat-o în China și pe cea care va fi lansată în a doua jumătate a anului în Texas

Sursa: Președintele Aragonés: „Catalunia și Wallbox sunt parteneri pe drumul către reindustrializarea verde și digitală”