El presedinte si consilier in timpul parlamentelor. Presedintele Generalitat, Pere Aragonès, a insistat in aceasta dimineata, in fata organismului consular acreditat din Barcelona, ​​ca „Catalunia este o tara cu un angajament european incontestabil”

și din acest motiv „dorește să contribuie la avansarea proiectului european, ajutând la abordarea unora dintre provocările majore”

, precum lupta împotriva schimbărilor climatice, suveranitatea energetică sau reindustrializarea necesară a continentului. „Catalunia este gata

și are toate ingredientele necesare pentru a deveni un actor central în toate aceste elemente la nivel continental”

, a punctat Aragonès, care a subliniat că din Guvernului i se face

„un angajament clar și neechivoc de a favoriza reindustrializarea economiei noastre” , cu voința de a „fi una dintre cele mai industriale economii din Europa”. Și, în paralel, au fost dezvoltate „proiecte imbatabile”

pentru „să conducă proiectarea și producția de cip european și să devină unul dintre principalii producători de hidrogen verde”.

Din acest motiv, a asigurat că „avem totul de conduce aceste proiecte care vor fi foarte bune pentru transformarea țesutului nostru productiv și pentru prosperitatea Europei”. Președintele a făcut aceste declarații de la Palat al Generalitati, unde a primit in aceasta dimineata, insotit de ministrul Afacerilor Externe si al Uniunii Europene, Meritxell Serret, reprezentantii organismului consular acreditat la Barcelona si delegatii Guvernului in strainatate. În discursul pe care le-a adresat-o, Aragonès le-a întins mâna lui „să lucrăm în continuare împreună pentru progres, prosperitate, bunăstare, democrație și libertate”, cu convingerea că „munca comună bună are un impact pozitiv pentru țările noastre respective și în special pentru cetățeni” . La rândul ei, consilierul de Externe Acțiune și Uniunea Europeană, Meritxell Serret, și-a exprimat angajamentul ” de a intensifica și mai mult inițiativa

hub consular” pentru „a lega Catalonia de lume grație consulilor stabiliți în țară”

. „Vrem să inspirăm inițiative comune pentru a răspunde provocărilor colective prin abordarea contribuțiilor concrete ale țării în ansamblu” , a spus Serret.Recepția organului consular la Palau de la Generalitat de către președintele Aragonès și consilierul Serret încheie săptămâna întâlnirii delegaților Guvernului în străinătate, care a servit la stabilirea principalelor linii prioritare pentru a maximiza internaționalizarea Cataloniei în lume.

. Centrul consular . este o inițiativă a Departamentului de Afaceri Externe și a Uniunii Europene, care reunește ansamblul consulilor străini instalați în Catalonia, și care își propune să promoveze activități și zile de lucru între Guvern, consuli și diferiți actori ai țării. Obiectivul este de a detecta oportunități, de a crea alianțe și de a crea parteneriate între Catalonia și țările terțe prin intermediul actorilor culturali, economici, sociali, academicieni și instituționali. 456442 Sursă: Președintele Aragonès: „Catalunia este pregătită să devină un actor central în marile provocări ale proiectului european”