El președintele Aragonès în timpul discursului său (foto: Rubén Moreno) Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a reafirmat astăzi voința Cataloniei de a contribui cu grăuntele nostru de nisip ” pentru a răspunde ” la marile provocări europene și globale”, printre acestea ” reindustrializarea Europei”. Această relocare industrială se întâmplă, a spus șeful Guvernului, pentru „ proiecte precum dezvoltarea chip”, on „avem multe de spus”. Si adaugat: ” avem cea mai bună propunere pentru a găzdui aceste proiecte de investiții și avem toate atuurile pentru a o implementa. Barcelona este cel mai bun oraș din Europa pentru a găzdui proiecte europene de cipuri”.Pere Aragonès a făcut aceste declarații în această după-amiază, la ceremonia de închidere a H+K Encuentros: Barcelona, ​​​​Capitala digitală europeană, un spațiu de dezbateri organizat de Hill+Knowlton Strategies, la care a participat și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

În timpul discursului său, șeful Executivului a insistat că „Barcelona și Catalonia au tot potențialul, toate ingredientele, pentru a fi capitala digitală a Europei și, de fapt, acționăm ca atare de ceva vreme încoace”, amintind în același timp unele dintre principalele atuuri ale orașului, cum ar fi faptul că este capitala mondială a telefonului mobil sau că găzduiește infrastructuri atât de importante precum Centrul de Supercomputing din Barcelona.. Președintele Aragoné s în timpul discursului său (foto: Rubén Moreno)Președintele a remarcat, de asemenea, asupra tuturor potenţialului Cataloniei în ceea ce priveşte comunitatea sa de afaceri şi antreprenorială, ceea ce ne permite, a spus el, „ ambiţie şi capacitatea de a gândi mare”. Și și-a încheiat cuvintele subliniind că cel mai bun mod de a contribui ca țară la rezolvarea provocărilor comune ale Europei este „

țesând alianțe, generând complicitate și întărirea consensului” atât în ​​cadrul societății catalane însăși, cât și la nivel european și global. Sursa: Președintele Aragonès: „Catalunia are tot potențialul de a exercita leadership digital în Europa”