Președintele Generalității, Pere Aragonès i Garcia, a făcut în această dimineață salutul instituțional al celei de-a treia zile a Congresului Tineretului din Catalonia, unde a susținut că „ în acest moment avem nevoie de mai multe că niciodată energia și voința transformatoare pe care le are mereu tineretul organizat în casa noastră ”

Însoțită de consilierul pentru Drepturi Sociale, Violant Cervera Gòdia, șeful Guvernului a remarcat că „ tinerii sunt viitorul, dar mai ales ei sunt prezentul ” și ce trebuie făcut pentru a le îmbunătăți condițiile de viață ”, pentru a pune capăt precarității și dificultăților de acces la locuință, precum și nevoia de a putea accesa formarea în egalitatea de șanse pe întreg teritoriul indiferent de posibilitățile nevoilor economice ale familiei în care vine toată lumea. din ”sunt probleme ale prezentului. În acest sens, el a subliniat că în domeniul locuințelor, Guvernul a făcut una dintre cele mai importante alocări bugetare din ultimii ani. În plus, a mai fost pusă ca o provocare pentru Executiv „ nevoia de a consolida instrumentele care permit apărarea drepturilor lor la locul de muncă ”.

În timpul discursului său, acesta a mai subliniat că Guvernul are o datorie cu tinerii pentru măsurile de limitare a interacțiunii sociale care trebuiau luate în perioada pandemiei și a afirmat că „ Într-un moment ca cel actual , este important ca forumuri ca acesta să reflecte, dar mai ales să definească cum să le compensăm ”. În acest context, „ este mai necesar ca niciodată să reflectăm și să punem în comun propunerile de linii de acțiune pentru acțiune strategică și acțiune imediată ”, a spus el. agenda președintelui aragonez la Mataró a continuat în primărie, unde s-a întâlnit cu primarul orașului Mataró, David Bote, și a semnat cartea de onoare, unde a declarat că Guvernul de Catalunya este de partea Consiliul Local să facă față provocărilor comune care garantează egalitatea și șansele egale pentru toți cetățenii, „ ca baze indispensabile ale unei libertăți depline ”. Șeful al Executivului a mers apoi la reședința Santa Maria a Fundației el Maresme, unde a vizitat facilitățile și s-a întâlnit cu echipa sa de conducere. Ulterior, a vizitat și reședința La Ronda a aceleiași entități și a salutat utilizatorii acesteia.

Sursa:

Președintele Aragonului: „Avem nevoie mai mult ca oricând de voința transformatoare pe care tinerii au organizat-o mereu în țara noastră”