Premierul Mariano Rajoy va merge în România, dacă va fi invitat de premierul Victor Ponta și de noul președinte ales, Klaus Iohannis.

„Voi merge dacă ma invita amandoi”, ne-a spus Mariano Rajoy, in cadrul unei discutii informale la receptia traditionala de Craciun, pe care guvernul Spaniei o ofera jurnalistilor spanioli si straini.

„Ar fi foarte bine pentru România”

Vizita lui Mariano Rajoy in Romania, in calitate de premier, ar fi trebuit sa aiba loc deja, dar a fost amanata din motive de agenda, dupa o serie de evenimente neprevazute precum a fost abdicarea Regelui Juan Carlos I, in iunie, si referendumul de independenta convocat in Catalonia.

Ar fi foarte bine pentru România„, ne-a mai spus premierul Spaniei, Mariano Rajoy, care a aratat interes fata de mult asteptata reuniune bilaterala dintre cele doua guverne, care ar trebui sa aiba loc in viitorul apropiat, in Romania.

Spania si Romania ar trebui sa aiba reuniuni bilaterale la nivel guvernamental

Parteneriatul dintre Spania si Romania nu a produs pana acum nici o realizare notabila, cu toate că șefii celor doua guverne s-au vazut in ultimii ani, in cateva ocazii, atat la Madrid, cat si la Bucuresti.

Ultima vizita a premierului Victor Ponta la Madrid, in iulie 2013, a fost considerata drept punctul culminant al unei relatii bilaterale care nu se concretizeaza deocamdata in proiecte comune demne de semnalat.

Este cunoscuta pozitia Romaniei care doreste sa atraga investitori spanioli, iar guvernul Spaniei este deschis unei colaborari care ar insemna si o atragere semnificativa a fondurilor europene destinate tarii noastre.