Schimb de informații între diferiții actori instituționali implicați, implicarea asociațiilor și organelor de control implicate în monitorizarea șantierelor. Întâlnirea de astăzi din prefectura Bari conturează câteva linii de acțiune pentru asigurarea siguranței și legalității în sectorul construcțiilor. Soluții care vor fi ulterior aprofundate și actualizate în cursul viitoarelor discuții tehnice la oficiul teritorial al Guvernului.

În cadrul ședinței, prezidată de prefectul Antonia Bellomo, au fost prezentate solicitările antreprenorilor din cadrul Guvernului. sectorul construcțiilor, prin asociațiile profesionale prezente, s-a îngrijorat de creșterea anormală a înregistrărilor de firme de construcții noi care nu corespunde unei creșteri adecvate a muncitorilor calificați și a garanțiilor de siguranță pe șantiere. La aceasta se adaugă și riscul infiltrării crimei organizate în mecanismele de accesare a avantajelor fiscale și în sistemul de achiziții publice aferente Pnrr.

Cu ocazia a fost semnat de prefect și președintele Chamber di Commercio Alessandro Ambrosi a memorat de înțelegere pentru a promova legalitatea și transparența activităților de afaceri din zonă. În acest fel, se vor putea folosi datele și informațiile prezente în platforma IT Regional Explorer pentru a intercepta anomalii care implică „seturi” de companii sau persoane din țesutul antreprenorial. Serviciul va fi extins gratuit la Poliția.

# Plăcere sa te intalnesc. Evaluați acest site Piazza del Viminale, 1 – Roma

Centrală telefonică (+ 39) . 4651

Sursa: Prefectura Bari, tabel comparație privind siguranța și legalitatea în sectorul construcțiilor