Această ediție va oferi granturi de 900 € pentru companii și instituții din teritoriu cu intenția de a cofinanța 165% din stagii. Studenții trebuie să efectueze un minim 300 de ore, între jumătatea lunii iunie și jumătatea lunii septembrie a acestui an. Studentul va primi o remunerație minimă de 6 € pe oră lucrată, însumând un total de €. 800 € ca contraprestație totală.

La această nouă ediție a Practicumului Odyssey au participat aproape 400 studenți cu un total de 800 aplicații. Fiecare student poate depune până la 5 cereri pentru stagii în companii și entități din zonele rurale Catalan Leader. Dintre toate 50 ofertele inițiale depuse de companii, 165 au primit candidaturi, iar doar 13 au fost abandonati. Perioada de selecție pentru aceste companii 165 este în prezent deschisă. lunile de vară prin intermediul Odyssey Practicum.

Majoritatea studiile tinerilor care au aplicat pentru a participa la Practicum sunt: ​​administrație, economie și drept; educație, servicii sociale, sănătate și agrement; inginerie și informatică; științe umaniste și arhivare; turism, patrimoniu și cultură; științe ale mediului și geografie; marketing, comunicare și design; agronomie, medicina veterinara, si stiintele alimentatiei, si arhitectura si urbanism.

Practicum se consolideaza an de an cu cifre de participare ridicate, atat ca numarul de oferte depuse de companii si entitati din teritoriu cat si printre studenții care aleg să facă stagiul. Anul acesta a fost cea mai mare ediție a numărului de oferte, iar aproape jumătate dintre acestea au posibilitatea de a se angaja odată cu încheierea stagiului.

Promotorii proiectului de cooperare Leader Odysseus sunt Secretarul de Agenda Rurală a Departamentului de Acțiune Climatică, Alimentație și Agenda Rurală și a Direcției Generale de Tineret a Departamentului Drepturi Sociale, în colaborare cu Direcția Generală Universități a Departamentului de Cercetare și Universități, Agenția pentru Managementul Universității și Granturi de cercetare, Asociația Inițiativelor Rurale din Catalonia (ARCA), Grupurile de Acțiune Local Leader din Catalonia și rețeaua de profesioniști pentru tineret. Consorțiul Leader Group GAL Alt Urgell-Cerdanya coordonează acest proiect, în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală (PDR) 2014 – 2022 , cofinanțat de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)

Pentru mai multe informații:

http: // agricultură. gencat.cat/ca/detalls/Noticia/__not_setena_edicio_practicum_odisseu_2022 Sursa: Practicul Odyssey, înscris în cadrul Leader „Proiectul de cooperare Odyssey, pentru întoarcerea și inserarea tinerilor în mediul rural”, consolidat cu ediția a șaptea