Mai mulţi membri ai Partidului Poporului Dan Diaconescu din Spania au iniţiat o campanie online de strângere de semnături pentru excluderea din Parlament a deputatului Aurelian Mihai, ales în Colegiul uninominal 1 din partea PPDD.

Motivul principal al petiţiei este acela ca Aurelian Mihai a decis să părăsească grupul parlamentar PPDD. Acum, reprezentanţii PPDD în Spania consideră că Aurelian Mihai „nu mai reprezintă partidul PP-DD care l-a sustinut şi l-a promovat şi nu mai reprezintă interesele românilor din strainatate care l-au votat„.

Iniţiatorul petiţiei este Mitică Orjan, prim vicepreşedinte PPDD Spania, preşedinte al filialei PPDD de la Malaga şi unul dintre primii membri ai partidului în Spania. Mitică Orjan ne-a răspuns la câteva întrebări despre situaţia actuală din PPDD Spania care aşteaptă de câteva zile o explicaţie din partea deputatului Aurelian Mihai.

Reporter: – Ce comunicare există acum între PPDD Spania şi Aurelian Mihai?

Mitică Orjan, prim vicepreşedinte PPDD Spania: – Comunicarea noastră până acum a fost doar pe via Facebook.

Rep: – Aţi ştiut despre decizia deputatului Aurelian Mihai de a deveni independent?

Mitică Orjan: – Nu am cunoscut decizia lui. Pe noi ne-a luat prin surprindere, când am văzut comunicatul preşedintei Simona Man.

Rep: – Cum aţi reacţionat când aţi aflat că Aurelian Mihai iese din grupul parlamentar PPDD?

Mitică Orjan: – Am simţim o dezămăgire totală a noastră, a mea personal şi a oamenilor care l-am votat fiindcă ne-am pus încrederea în votul acordat. A luat peste 60% din voturi aici în Spania.

Rep: – De ce aţi fost dezamăgiţi?

Mitică Orjan: – Noi ne-am dorit reducerea taxelor consulare, întoarcerea românilor în România. Ne-am aşteptat de la Aurelian Mihai să lupte pentru proiectele PPDD-ului şi am vrut să facem o politică a transparenţei. Şi am vrut să oprim traseismul politic. Timp de 23 de ani s-a văzut doar o clasa politică care aprobă traseismul politic şi urmăreşte doar interesul personal al politicienilor din România. Este adevărat că mai sunt şi oameni care au un proiect care vor să-l facă, dar nu pot să facă nimic din cauza majorităţii.

Rep: – Dacă unul din punctele de campanie ale PPDD-ului era combaterea traseismului politic, cum vedeţi plecarea deputatului Aurelian Mihai, care deocamdată nu s-a dus nicăieri?

Mitică Orjan: – Ne-a dezamăgit pentru că a plecat la nici 5 luni de zile, ţinând cont că în decembrie nu s-a muncit. Dacă ar fi plecat la finalul mandatului era cu totul altceva, dar de la început, doare foarte mult.

Rep: – Ce soluţie doriţi în acest moment? Ce revendicare aveţi?

Mitică Orjan: – Vrem să tragem un semnal de alarmă, nu neapărat prin excludere, dar dacă se ajunge la excluderea din Parlament vrem să transmitem un mesaj şi celorlaţi politicieni care sunt în România.

Rep: – Aşadar vreţi alegeri anticipate în colegiul 1 dacă nu se ajunge la o soluţie în cazul Aurelian Mihai? Ce înseamnă asta?

Mitică Orjan: – Înceamnă că pe viitor orice partid politic să-şi aleagă cu bună ştiinţă oamenii care vor să vină în parlament.

Rep: – Câţi oameni din PPDD credeţi că susţin această idee a dvs. de a organiza alegeri anticipate în colegiul 1?

Mitică Orjan: – Sincer, nu ştiu.

Rep: – Totuşi, dacă toţi militanţii PPDD sunt împotriva traseismului politic, teoretic ar trebui să aveţi mulţi susţinători în partid pentru această solicitare?

Mitică Orjan: – Teoretic da, însă fie care om este cu ideile sale. Unii îl iubesc mai mult, alţii mai puţin. Unii spun: L-am votat, să rămână acolo. Nu se poate însă aşa ceva. Dacă l-am votat, nu poate să facă aşa ceva. În Parlament nu se poate să se plimbe ca Vodă prin lobodă, de la un partid la altul râzând de alegători.

{loadposition publi-in-article}

Rep: – Existau şi alţi candidaţi eligibili în PPDD pentru colegiul 1? Cum a fost desemnat Aurelian Mihai candidatul PPDD în diaspora?

Mitică Orjan: – Au fost ceva organizaţii care au fost cu el şi ceva organizaţii care s-au abţinut, dar totuşi oamenii au optat pentru el cu toate că nu s-a făcut o reuniune în care să se zică: Da, îl vrem într-adevăr pe acest om candidat.
Cred că totuşi în partid sunt şi alţi oameni cinstiţi, binevoitori, care vor să facă ceva pentru ţară, dar nu au curajul de a face acest pas. Îşi văd de treaba lor.

Rep: – Aşadar a contat mai mult binecuvântarea Bucureştiului ca să fie desemnat Aurelian Mihai candidat?

Mitică Orjan: – Da, a fost desemnat el, chiar dacă la început nu era sigur, până la urmă a rămas el.

Rep: – De ce nu există organizaţie PPDD la Madrid? De ce a fost desfiinţată? Înţeleg că au existat o serie de certuri. Ce rol a avut Aurelian Mihai în această poveste?

Mitică Orjan: – La organizaţia din Madrid şi toate care au mai fost acolo, când partidul nu era constituit legal încă, lumea a muncit foarte mult pentru că avea încredere în Dan Diaconescu şi în proiectele domniei sale, iar atunci când a intrat domnul Aurelian a fost ceva care a dat înapoi mult.

Rep: – Deci organizaţia de la Madrid a existat înainte să apară Aurelian Mihai?

Mitică Orjan: – Exact. Oamenii de la Madrid nu voiau să participe ca şi candidaţi atunci, dar voiau ce ne dorim cu toţii, să avem o clasă politică cinstită.

Rep: – În final, mai există cale de întoarcere? Doriţi să-şi dea demisia Aurelian Mihai?

Mitică Orjan: – Biroul Central al partidului va decide în curând dacă Aurelian Mihai va fi exclus din partid şi dacă va fi exclus vrem să-şi dea demisia. Dorinţa noastră este să punem stop traseismului şi să existe respect pentru alegători.